друкувати


Кримінальний шопінг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 01:13:00
Не зважаючи на те, що адміністрації великих торгівельних закладів серйозно ставляться до охорони майна, випадки, коли з полиць таких магазинів зникає товар – не рідкість. Приміром, нещодавно співробітники івано-франківської міліції затримали чоловіка, який попри щільне око охоронців спромігся винести з магазину пляшку дорогого коньяку. Щоправда, покуштувати міцний напій зловмисникові так і не вдалося, оскільки його пов’язали одразу ж біля виходу.

Згодом за аналогічних обставин у поле зору оперативників Пасічнянського відділення міліції потрапив 22-річний мешканець Надвірнянщини. Щоправда, цей молодик виявився значно винахідливішим крадієм. У найбільшому торгівельному центрі міста парубок примудрився безкоштовно обновити гардероб на суму майже тисяча триста гривень. Схема, за якою діяв зловмисник, була досить простою – він кілька разів заходив до примірочної з одягом, який потім одягав під свій. Крім того, у своєму арсеналі надвірнянець мав манікюрні ножиці, якими вправно зрізав цінники з магнітами. Таким чином, під свій одяг спритник вбрав дві пари штанів, футболку, а також нове взуття. Магазин зловмисникові вдалося покинути безперешкодно.

Утім, варто зазначити, що охоронці закладу вчасно переглянули зйомки з камер відеонагляду, надалі зорієнтувалися, що з магазину вчинено крадіжку. Завдяки оперативному прибуттю на місце вчинення злочину правоохоронців, підозрюваного затримали за "гарячими слідами". Він встиг відійти від торгівельного центру лише на кількасот метрів. Побачивши працівників міліції, крадій й не думав тікати. Адже одразу усвідомив, що йому не викрутитися. Вбраного, наче капусту надвірнянця доставили до відділення міліції. Відносно затриманого порушено кримінальну справу. До речі, цей молодий чоловік - не новачок у злочинних витівках. Кілька років тому він відбував покарання за крадіжку. Тоді – у вигляді громадських робіт. Не виключено, що тепер отримає більш серйозне покарання.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі