друкувати


У Чернівцях відбувся чемпіонат світу з мотокросу (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 11:22:52
Четвертий етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою гостював 23-24 травня у Чернівцях. У суботу були вільні тренування та кваліфікаційні заїзди, а в неділю гонщики за підсумками двох фінальних етапів (13.30 і 16.00) розіграли нагороди українського етапу чемпіонату світу. У цих світових змаганнях представлені дванадцять європейських країн. Вийшли на старт і лідери за підсумками трьох етапів Даніель Вілемсен (Голландія) та Свен Вербрюгге (Бельгія).

Напередодні змагань організатори побоювалися за погоду, адже вже не один рік міжнародні змаганя у Чернівцях супроводжувалися негодою. Але цього разу погода була прихильною до мотокросменів та столиці Буковини. Як пожартував Чернівецький міський голова Микола Федорук, міська влада замовила потрібну погоду.

Недільне спортивне свято відбувалося у перемішку з концертною програмою, в якій брав участь і народний артист України Мар’ян Гаденко зі своїми друзями.

У чернівецькому етапі брали участь і 5 українських екіпажів: Олег Куклін/Василь Нестеренко, Валерій Старченко/Євген Потанін, Петро Горбатенко/Роман Василяка, Василь Колісніченко/Олексій Тихонюк та Дмитро Гричанюк/Олександр Литовченко. У попередніх етапах наші мотокросмени участі не брали. А фаворитами у Чернівцях є лідери сезону – голландсько-бельгійський тандем.

Змагання транслювалися в прямому ефірі на місцевому телеканалі "Чернівці".







Лідери за підсумками 3-х етапів
Даніель Вілемсен/Свен Вербрюгге - Голландія/Бельгія - 125 очок
Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс - Бельгія - 122
Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпінш - Бельгія/Латвія - 120

Автор: Георгій Мазурашу, turnir.com.ua
Обговорити на форумі