друкувати


Поляки не хочуть бачити писанку на логотипі Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-23 09:58:46
УЄФА хоче, щоб на логотипі польсько-українського футбольного чемпіонату Євро-2012 була писанка. Пропозицію підтримав керівник Польського футбольного союзу Гжегож Лято (на фото).

Але, як повідомляє Polskie Radio, в Польщі ідею з писанки не підтримують. Більш того, повідомляється, що своє рішення Лято не погодив ні з Міністром спорту, ні з керівництвом товариства Pl2012, яка відповідає за організацію чемпіонату, повідомляє ФОКУС.

За інформацією тижневика "Polskа", поки що писанка на логотипі - це лише пропозиція. Остаточне рішення з приводу символу спортивного заходу буде відомо в липні.

Нагадаємо, логотип попереднього чемпіонату Євро-2008 був розроблений за три роки до початку європейської першості і офіційно представлений 7 червня 2005 року. Оскільки захід проводили спільно Австрія та Швейцарія, в логотипі вгадується альпійський гірський пейзаж. Вибираючи кольори для лого, розробники зупинилися на червоному й білому - кольорах державних прапорів двох країн. Автором логотипу є лондонська компанія English & Pockett.

Обговорити на форумі