друкувати


Освітянський "Оскар" прописався у Калуші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-22 05:00:51
На святі обдарованих дітей частково підбили підсумки навчального року, відзначили кращих учнів та вчителів, які славлять освіту міста по всій Україні, ввели нові номінації для нагороджених.

Урочистості відбувалися у палаці культури "Юність". Тут зібралася гордість Калуша — обдаровані діти. Під час свята нагородили понад 60 школярів, які перемогли на обласному та Всеукраїнському етапах олімпіад з базових дисциплін і конкурсу-захисту по лінії Малої академії наук, їх вчителів, два зразкові танцювальні колективи — "Фламінго" (керівник Тетяна Сабодаш) та "Веселі гуцулята" (Людмила Коваль). Серед нагороджених — і 10 найкращих спортсменів та їх тренери.

Переможців вітали міський голова Ігор Насалик, в. о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галина Романко, начальник управління освіти Любов Максимович. Тут відзначалося, що із 60 перемог на обласному етапі олімпіад 41 здобули гімназисти. Під час урочистостей у залежності від кількості перемог учні та їх наставники отримали в нагороду грошові премії від 100 до 350 грн. (з міського бюджету для цього виділили майже 31 тисяч грвень). Вітаючи переможців, міський голова Ігор Насалик висловив переконання, що з такими високоінтелектуальними учнями та вчителями Калуш таки вийде на європейський рівень, як би хто не насміхався над цією ідеєю.

Цього року з ініціативи управління освіти міської ради вперше ввели три номінації: "Учитель року", "Учень року" і "Випускник року". Номінанти обираються зі всіх переможців і їх наставників. "Вчителем року" став учитель фізики Калуської гімназії Олександр Безушко, який підготував шестеро переможців олімпіад обласного рівня і одного — Всеукраїнського (він же — учасник Міжнародної олімпіади з фізики). У нагороду Олександру Миколайовичу влада підготувала грамоту міського голови та срібний значок "Калуш".

Звання "Учень року" удостоєний гімназист Роман Семенович. Цей всесторонньо розвинений восьмикласник здобув шість перемог в олімпіадах на обласному рівні (з історії, географії, біології, екології, хімії, математики) та одну (з хімії, яку вибрав за власним бажанням) — на Всеукраїнському. "Випускник року" — одинадцятикласник гімназії Іван Лучко, який в області здобув дві перемоги в олімпіадах (фізика і математика) та в конкурсі-захисті по лінії МАН. У Всеукраїнському етапі предметних олімпіад Іван зайняв друге місце з фізики і виборов право на участь у Міжнародній олімпіаді з цього предмета, яка проходитиме в липні у Мексиці. Також І. Лучко перший на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН (керівник Зіновій Бігун, ЦНТТУМ).

Звучали слова гордості за наших переможців Всеукраїнського конкурсу "Об’єднаймося ж, брати мої!" — гімназистів-випускників Тетяну Дубину і Олексія Півторака, які разом зі своїми науковими керівниками Галиною Довжанською та Ольгою Дороніною якраз поїхали на Чернечу гору в Канів по нагороди. Для ровесників свої творчі номери дарували учасники художньої самодіяльності міста.

Автор: Дарія МЕЛЬНИК, "Дзвони Підгір’я" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі