друкувати


У змаганнях чорнобильцям шана

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-21 04:20:00
З 27 по 29 травня 2009 року на теренах Івано-Франківщини на базі спортивного комплексу імені Героїв-пожежних Головного управління МНС в області проходитиме XXII Міжнародний меморіал пам’яті пожежних-Героїв Чорнобиля, повідомляє прес-служба ОДА.

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Понад 6000 пожежних України, серед яких - 96 працівників пожежної охорони Івано-Франківщини, брали участь у ліквідації її наслідків. Вшановуючи пам’ять бійців пожежної охорони, які першими вступили у двобій з вогняною та атомною стихією, віддавши при цьому своє здоров’я, а деякі і життя, у 1987 році було започатковано проведення щорічних міжнародних змагань з пожежно-прикладного спорту. До участі у змаганнях запрошуються найсильніші національні збірні команди і спортсмени із країн Європи та Азії. Традиційно на такі змагання запрошуються родини загиблих пожежників та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Відрадно зазначити, що наша область вже втретє має честь приймати учасників міжнародних змагань з пожежно-прикладного спорту. В програмі спортивного свята передбачено наступні заходи: 27 травня о 11 годині відбудеться урочисте відкриття змагань за участю кращих естрадних виконавців та творчих колективів Івано-Франківщини, а по завершенні урочистостей – перший вид змагань – підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху. Наступного дня - 28 травня – спортсмени-прикладники змагатимуться ще у двох видах: бойовому розгортанні та долатимуть 100-метрову смугу з перешкодами. А 29 травня буде проведено останній – четвертий вид змагань - пожежну естафету 4х100 метрів, підведено підсумки змагань та в урочистій обстановці нагороджено переможців.

Запрошуємо мешканців та гостей Івано-Франківщини побувати на спортивному святі, яке відбудеться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Надрічна,68, спорткомплекс Головного управління МНС в області.

Обговорити на форумі