друкувати


Кохання + крадений скутер = кримінал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-21 01:43:56
Днями в Рожнятівський райвідділ міліції Івано-Франківщини надійшло повідомлення від колег-правоохоронців з Тернополя про те, що в цьому місті затримано дівчинку з Прикарпаття, яка перебувала в розшуку як зникла безвісти. 15-річна юнка нещодавно утекла зі школи-інтернату, де проживала останніми роками.

Утім, збиратися у дорогу рожнятівських міліціонерів спонукала не лише звістка про знайду. Як поінформували тернопільські міліціонери, утікачку виявили у компанії двох неповнолітніх хлопців та 21-річного парубка. Молоді люди подорожували на двох скутерах. Саме цих осіб співробітники райвідділу підозрювали у вчиненні відразу трьох злочинів, пов’язаних з крадіжками моторолерів.

А ще в селі, де проживають підлітки, було скоєно три крадіжки скутерів з господарств місцевих мешканців. Щоправда, один з них згодом знайшли біля сільської школи та повернули власникові. Розшукуючи два інших мопеди, працівники міліції виявили й викрадені запчастини та набір гайкових ключів, що зберігалися у господарстві братів-підлітків. Власне, хлопців міліціонери удома не застали. Хоча чогось надзвичайного у цьому не було, адже батько-далекобійник, який сам виховує синів, як правило брав з собою у рейс когось з них. Залишати хлопчаків віком 14 та 15 років удвох вдома – то означало очікувати на свіжі проблеми. Достатньо забезпечені батьком, сини прагнули якихось пригод. А деякі з їх витівок нерідко перетинали межі дозволеного.

Як з’ясувалося, цього разу компанію їм склала така ж схильна до авантюр місцева школярка та закоханий у неї хлопець. Викравши у односельчан скутери, вони протягом трьох днів добиралися до Тернополя. Ймовірно, їхали б і далі, якби не були затримані міліціонерами та доправлені назад на Рожнятівщину. Зараз правоохоронці з’ясовують роль кожного з затриманих у скоєнні крадіжок. Відтак, найпевніше, з подорожами їм доведеться зачекати.

Автор: Зорина Кречко, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі