друкувати


Події дня. 19.05.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-20 10:58:09
Коломийська оДПІ нагадує платникам податків, що 20 травня - останній день сплати податку на прибуток, розрахунку частини чистого прибутку, ПДВ за 1 квартал 2009р. та інших податків і зборів згідно чинного законодавства. Повідомляє відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської податкової.

Мешканці вулиць Січових Стрільців та Лисенка вирішили не чекати поки комунальники приберуть озеро, що знаходиться в подвір’ї їхніх будинків, так зване Ткацьке. Діти десь віднайшли гумові човни і зібрали все сміття з поверхні водойми.

Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Саме ці слова як ніколи підходять до події, що відбулася у Печеніжині. Там перепоховали останки двох вояків радянської армії, що загинули у 1944 році. Ініціював захід свідок тих буремних подій Василь Грабовецький.

Відбулося незалежне тестування з української мови. Це обов'язковий іспит, який повинні пройти усі майбутні абітурієнти українських вишів. Тестування тривало три години. За цей час його учасникам довелося розв'язати 61-е завдання різної складності. Всього в Україні на тестування з рідної мови зареєструвалося майже півмільйона випускників. Нагадаємо, цього року охочі стати студентами мали можливість обрати від 2-ох до 5-ти предметів тестування. Загалом, цьогорічна сесія зовнішнього незалежного оцінювання охоплює 8 навчальних предметів.

Діти краще грають у футбол, ніж працівники міліції. Це довели змагання, які проходили на базі Гвіздецької загальноосвітньої школи-інтернату. З рахунком 4:0 перемогу здобули учні закладу. Організували цей турнір працівники кримінальної міліції у справах дітей. Провели його у рамках проекту профілактичних заходів серед школярів області.

Дві коломиянки привезли у місто перемогу з 9-го Міжнародного фестивалю релігійної пісні. Відбувався він у польському місті Скаришеві. Вихованки міського будинку школяра Вікторія Дмитрук та Інеса Юзюк були єдині, хто представляв Україну.

В п'ятницю 22 травня у Коломиї концерт івано-франківської співачки Світлани Весни. Дійство відбудеться в Народному домі. Початок о 19:00 годині. Всі кошти з концерту підуть на благодійні цілі, - кажуть організатори.

Фестиваль вихованців центрів учнівської та юнацької молоді відбувся в Івано-Франківську. Його провели у обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей. Захід присвятили 60-річчю від дня народження Володимира Івасюка. Були серед учасників свята і коломийські діти.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі