друкувати


На Коломийщині перезахоронено останки воїнів-солдатів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-20 10:08:30
Цьогоріч Україна відзначає 64-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, вшановуючи наших славних захисників і визволителів, які на всіх фронтах відстояли свободу Батьківщини. Війна принесла Українському народові багато трагедії й лиха, землі зазнали значних нищівних руйнувань, діти втратили батьків, батьки – дітей, кохані дівчата й дружини – люблячих чоловіків.

Не тільки українська земля була встелена кістками солдатів, а й увесь тодішній Радянський Союз. На захист Вітчизни пліч-о-пліч стали люди різних національностей. Так в селищі Печеніжин Коломийського району під час війни загинули солдати з Житомирщини.

19 травня з цього приводу в селищі Печеніжин відбулося пере захоронення останків двох солдатів. Вшанувати пам'ять полеглих прийшли представники Коломийської райдержадміністрації, Печеніжинський селищний голова Василь Котів, учні школи, представники засобів масової інформації та жителі, а також очевидець тих подій, уродженець селища Печеніжин, а нині мешканець міста Коломиї Василь Грабовецький, який розповів про тогочасні жорстокі події, повідомляє прес-служба РДА.

Після панахиди перед присутніми виступив начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату Коломийської райдержадміністрації Іван Григорійчук. Він зазначив, що в такий скорботний день низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам'яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях, а сьогодні особливо перед людьми, які вже ніколи не повернуться до рідних домівок, у мальовничу Житомирщину.

Обговорити на форумі