друкувати


Новий танк від України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-19 05:46:19
На День Незалежності Міністерство оборони планує презентувати новий національний танк - "Оплот". Українська армія незабаром отримає на озброєння новий танк власного виробництва.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров у Мінську під час відвідин п’ятої Міжнародної виставки озброєння і військової техніки, яка проводиться у столиці Білорусі 19-22 травня.

На запитання про те, чи буде новий танк "Оплот" представлено 24 серпня у Києві під час військового параду на Хрещатику, Єхануров повідомив, що президент Віктор Ющенко ще не прийняв остаточного рішення стосовно проведення параду.

"Але ми повинні показати наші нові зразки озброєння і військової техніки, і обов’язково треба показати новий український танк "Оплот", - наголосив міністр. Він додав, що найближчим часом цей танк буде прийнято на озброєння Збройних сил України.

"Цікаво було б нам його представити світові, я думаю, що разом з Міністерством промислової політики, з об’єднанням "Малишева" ми це зробимо", - сподівається Єхануров. На його думку, для презентації техніки не обов'язково проводити парад.

Щодо відзначення Дня Незалежності в Києві, голова Міноборони відзначив, що зараз розглядаються різні варіанти формату і масштабності цього святкування.

"Але остаточне рішення ще не прийнято", - підкреслив Єхануров.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів заявив про плани виділити 100 мільйонів гривень харківському Заводу імені Малишева на виробництво танків.

Довідка. Завод ім. Малишева заснований у 1985 році, є одним з найбільших виробників бронетехніки в Україні , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі