друкувати


Львів затримав контрабандний товар на суму вищу за 743 тисячі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-19 01:47:31
Львівська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди одягу, жіночої біжутерії та рекламної продукції за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України.

У березні ц.р. через пункт пропуску "Шегині" Львівської митниці з Польщі до України приїхав мікроавтобус, яким керував громадянин України. Відповідно до документів, поданих митникам, чоловік перевозив 288 картонних коробок з товаром: рекламна продукція (вагою 38 кг), біжутерія з пластмаси (вагою 2 кг), а також одяг чотирьох найменувань. Вартість вказаного товару на момент ввезення вантажу до України за документами, поданими митниці, складала 214 тис. грн.

При проведенні митного контролю митники встановили, що насправді в автомобілі та причепі знаходяться 384 картонні коробки, в яких, зокрема, перевозилось 14 кг біжутерії, 32 найменування одягу та 20 кг рекламної продукції. За даним фактом у квітні митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст.352 Митного кодексу України.

Після того як інспектори митниці провели повне вивантаження та перерахунок товару, а також після того як Львівська митниця отримала висновок спеціалістів Львівської торговельно-промислової палати, де значилось, що вартість вантажу становить понад 743 тис. грн, було прийнято рішення про порушення кримінальної справи, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі