друкувати


Львів: По геях і лесбіянках - яйцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-18 03:14:22
Геїв та лесбіянок, які 16 травня, зібралися на Митній площі у Львові для проведення акції до Всесвітнього дня протидії гомофобії, закидали яйцями.

Початок акції був анонсований на 14.30. Коли на призначене місце зустрічі почали сходитись представники секс-меншин Львова, з протилежного боку почали групуватися хлопці в чорному одязі.

Коли на акцію зібралося приблизно 25 представників так званої ЛГБТ-спільноти (лесбіянки, геї, бісексуали, трансвестити), в них почали жбурляти яйця.

На місце проведення акції прийшли двоє працівників міліції, із запізненням на півгодини. Однак присутність двох міліціонерів була явно недостатньою для того, щоб протидіяти озброєним яйцями хлопцям. Тому вони здійснили ще одну спробу атаки яйцями та кинули петарду, яка гахнула прямо посеред молодих людей гомосексуальної орієнтації. На щастя, ніхто не постраждав, а міліції довелося викликати підмогу.

За кілька хвилин на місце проведення акції прибули дві машини з працівниками міліції та дві машини спецпідрозділу "Беркут".

Обкидані яйцями геї та лесбіянки Львова таки розгорнули свій веселковий прапор та плакати із написами: "Всі різні – всі рівні", "Кожна людина має право бути собою", "Гомофобія – ні!" та простояли з ними близько півтори години.

Абсолютна більшість перехожих та туристів, які проходили повз місце, де проводилась акція, не розуміли, що відбувається. А ті, хто дізнавалися, жартома констатували, що Львів вже в Європі.

Нагадаємо, 17 травня ООН визнала Всесвітнім днем протидії гомофобії. В Україні за різними даними налічується від 800 тис до 1,2 млн людей гомосексуальної орієнтації. У Львівській області називають цифру до 12 тис осіб, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі