друкувати


З завтрашнього дня в Польщу можна буде їздити без віз

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-18 03:08:22
19 травня між Україною та Польщею набирає чинності угода про малий прикордонний рух. Це полегшить перетин кордону для жителів 30-кілометрової погранзони.

Договір про малий прикордонний рух між Україною і Польщею був підписаний в кінці березня і повинен був вступити в силу після узгодження з Єврокомісією. У свою чергу ЄК в травні зажадала від Польщі скоротити прикордонну зону в рамках договору з Україною з 50 км до 30 км, а також скасувати обов'язкове медичне страхування громадян, що перетинають кордон у рамках малого прикордонного руху.

Дозволи для перетинання кордону без паспортів та віз будуть видавати консульства в Любліні, а також у Львові та Луцьку. На підставі таких дозволів громадяни отримують можливість перебувати по той бік кордону не більше, ніж 90 днів протягом півроку. Дні вважаються з часу першого перетину кордону, пише Форпост.

Згідно з угодою, безперервно перебувати на території іноземної держави дозволяється максимально 60 днів. Такі дозволи будуть видавати жителям прикордонної зони на 2 роки, а наступні дозволи - на 5 років.

Обговорити на форумі