друкувати


Київ святкує День Європи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-16 12:32:32
Святкові заходи розпочнуться о 15:00 з урочистої церемонії відкриття, в якій візьмуть участь представники уряду, Київської міськдержадміністрації, Європейського Союзу, Представництва Європейської Комісії в Україні та країн-членів ЄС.

У цей день на Хрещатику облаштують окрему територію для "куточка національних кухонь" і змонтують "Європейське містечко", в якому працюватимуть 35 наметів: 24 намети-павільйони посольств країн-членів ЄС, 7 наметів-павільйонів представництв міжнародних організацій,по 1 намету-павільйону мовних курсів, публічних дебатів, намету-павільйону "прес-поінт" і "Україна". "Європейське містечко" працюватиме з 15:00 до 18:00.

Крім того, в рамках святкування Дня Європи запланована концертна програма, в якій візьмуть участь зірки української естради та фольклорні колективи.

Також сьогодні будуть визначені і нагороджені переможці конкурсу дитячого малюнка "Якою я бачу Європу".

Нагадаємо, у зв'язку з монтуванням наметів та концертної сцени і на час проведення святкових заходів з нагоди Дня Європи в Києві рух по Хрещатику буде перекрито.

Також нагадаємо, що раніше в Києві був затверджений сценарний план заходів до Дня Європи.

Раніше повідомлялося про те, що представництво ЄК в Україні в цьому році займеться організацією святкування Дня Європи не в Києві, а в Тернополі (23 травня) і в Кривому Розі (30 травня). У той же час, ЄК, поряд з посольствами країн-членів ЄС, а також країн-кандидатів на вступ до ЄС, готова брати участь у святкуванні Дня Європи в українській столиці, якщо воно буде організовано представниками української влади.

Також нагадаємо, що проведення традиційного Дня Європи в Києві виявилося під загрозою зриву, оскільки ні столична влада, ні ЄК не погоджувалися фінансувати захід.

У той же час, київська влада обіцяли, що проведуть свято, яке має відбутися в третю суботу травня, на належному рівні, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі