друкувати


Єдиний Центр просить перевірити "Візир"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 04:37:11
З проханням перевірити якість та відповідність державним стандартам та технічним вимогам приладу автоматичної фіксації порушень на дорогах "Візир" звернувся до голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Лариси Лосюк народний депутат, представник Єдиного Центру М.Полянчич.

У своєму листі політик просить перевірити інформацію ЗМІ в якій зазначається, що прилад фіксує швидкість одночасно двох авто: "в момент фіксації автомобіля, прилад відображає й швидкість автомобіля, що рухається слідом". "Це дає підстави сумніватися в достовірності відповідних даних", - сказано в листі. Також народний депутат просить дати чітку відповідь на те, чи прилад "Візир" є сертифікованим в Україні.

"Штрафи за порушення правил дорожнього руху значно зросли. Тому, прилади, які фіксують порушення не повинні викликати жодних застережень. Використання ж недосконалих приладів сприятиме не наведенню порядку на дорогах, а зростанню й без того високого рівня корумпованості ДАІ", - наголошує Полянчич.

Якщо висновки Держкому з питань технічного регулювання та споживчої політики підтвердять інформацію ЗМІ, Єдиний Центр добиватиметься заборони використання "Візира" на дорогах України.

Обговорити на форумі