друкувати


Івано-Франківськ не Шанхай

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 03:13:59
У місті реалізується регіональна Програма удосконалення функціонування ринків. 16 торговиць в обласному центрі Прикарпаття, а це понад 5,5 тис. торгових місць облаштовані належним чином. Також адміністрації ринків забезпечує площею сезонних торгівців.

У розрахунку на одного міського жителя у місяць продається на 900 гривень товару, по області цей показник дещо нижчий, зберігається на рівні 267 гривень.

За даними Держкомстату споживчі ціни за рік зросли на 22%. Не рідко підприємці грішать, необґрунтовано підвищуючи ціни на товари. Розпорядженням міського голови утворено робочу групу для проведення перевірок недобросовісних суб’єктів господарювання. Проведені перевірки зафіксували порушення на 45 підприємствах торгівлі. До 15 порушників застосовано економічні санкції на суму більше ніж 19 тис. гривень, винесено 11 постанов про адмінпорушення, 30 фізичним особам направлено відповідні приписи. Усі матеріали направлені в обласне управління у справах захисту прав споживачів.

В Івано-Франківську функціонує 37 торгівельних центрів. За два останніх роки зберігається тенденція відкриття нових центрів з продажу продовольчих та непродовольчих товарів. У час фінансової скрути у країні, цього року в місті не відкритого жодного торгового центру. Вивільнилось чимало торгових площ. Проте, міські чиновники не вбачають у цьому загрози, такий стан речей дозволить іншим підприємцям розпочати власну справу. Неабияка увага тепер приділяється питанню підтримки місцевого виробника, криза змусила керівників Івано-Франківських підприємств інтенсивніше шукати нові ринки збуту.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі