друкувати


Криза "з'їла" водогін та каналізацію: Коломияни хотіли як ліпше, а вийшло як завжди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 06:36:58
Ось уже третій рік мешканці вулиць Тичини, Окружної, Кропивницького, Малишка, Сковороди, Пирогова, Сосюри, Філатова, що в Коломиї, живуть у надії, що їхня мрія про водогін і каналізаційний колектор стане реальністю. Усе почалося з того, що люди вирішили усі гуртом узятись за втілення своєї нагальної потреби. Кожен двір виділив певну суму (чималеньку навіть по цінах трирічної давності), а за втілення спільної справи узявся "організатор дольової участі будівництва водогону та безнапірного каналізаційного колектора, який проживає на вулиці Міцкевича, 76, …Машталер Андрій Володимирович…", - так звучить його роль у дозволі на проведення робіт, виданому виконкомом Коломийської міської ради 30 жовтня 2007 року №358.

Непогана, нібито, спочатку заповідалася справа. Міська влада пішла людям назустріч, зважаючи на їхні колективні звертання з цього приводу. Пану Машталеру було видано дозвіл на тимчасове користування міською територією, власне, для будівництва водопроводу і каналізації. Були виготовлені й відповідні технічні умови, знайдено проектну організацію. Але… Минав час, а водогін і каналізація людям тільки снились. Мешканці майже 80 дворів неодноразово звертались до міської влади з проханням втрутитись у ситуацію, просили допомогти вплинути на сусіда-Машталера, який, на їхню думку, розпорядився їхніми коштами не за призначенням. Врешті, колективне письмове звернення мешканці означених вулиць надіслали депутату міської ради Віталієві Вандичу. Разом із заступником міського голови Михайлом Білоусом вони виїхали на зустріч із коломиянами і вислухали їхні скарги безпосередньо на одній із вулиць, де мали бути прокладені комунікації.

Люди не приховували емоцій. Скаржились на сусіда, який не хоче тепер з ними зустрічатись для з’ясування ситуації. Жалілись на бездоріжжя і болото, які виникли внаслідок нераціонального втручання у дорожнє покриття на вулицях. Але й це вони б стерпіли, якби хоча б проглядалась якась перспектива з необхідними їм комунікаціями. Виглядає на те, що ні власних коштів, ні каналізації з водогоном людям не бачити.

А що ж влада? Її представники добре розуміють проблему, тому для детального з’ясування усіх обставин справи запросили мешканців названих вулиць у середу, 20 травня, до себе, в зал засідань міської ради. Там за участю відповідних фахівців буде нагода розкласти усі крапки над "і". Хоча, як визнають і Михайло Білоус, і Віталій Вандич, ця справа потребує втручання правоохоронних органів…

Про все, що стосуватиметься продовження порушеного коломиянами питання, Коломия ВЕБ Портал повідомлятиме своїх читачів.



Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі