друкувати


Євро-2012 пройде у Києві, Донецьку, Львові та Харкові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 04:58:18
13 травня на прес-конференції, що підсумувала засідання Виконавчого комітету УЄФА в Бухаресті був названий перелік міст України і Польщі, які прийматимуть матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Однак, це рішення не є остаточним. УЄФА ще може позбавити права приймати матчі чемпіонату два українські міста.

Вердикт Союзу європейських футбольних асоціацій оголосив президент організації Мішель Платіні.

"Економічна криза серйозно позначилася на Україні, - почав Платіні. - У даний момент це не дає нам можливості визначити остаточно організаторів в Україні".

"Поки менше запитань до Донецька і Києва, але цим містам доведеться докласти необхідних зусиль для підготовки до чемпіонату. Харкову та Львову до 30 листопада необхідно буде довести, що вони відповідають вимогам УЄФА з інфраструктури та комунікацій", - зазначив Платіні.

Якщо ці міста не впораються з завданнями, то Євро-2012 пройде в чотирьох польських містах і двох українських", - підтвердив президент УЄФА.

Остаточне рішення УЄФА таке: міста України і Польщі розподілилися за принципом паритетності "4 на 4" - нашу країну представлятимуть Київ, Львів, Донецьк і Харків; Польщу представлятимуть Варшава, Вроцлав, Познань та Гданськ.

Зазначимо, що Харків замінив в основному списку Дніпропетровськ. Зі змагань також вибула Одеса.

Тим не менше, УЄФА і надалі слідкуватиме за прогресом українських міст у підготовці до Євро-2012. 30 листопада – чергова визначальна дата для них, повідомляє Інформаційний центр "Євро-2012".

Якщо до цього часу Львів та Харків не продемонструють належної динаміки у підготовці інфраструктури чемпіонату, то турнір пройде у двох українських містах та чотирьох польських , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі