друкувати


Прощальне турне Вільяма Тейлора з енергетичною родзинкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 04:49:24
Сьогодні на Прикарпатті в рамках прощального дипломатичного турне побував посол США в Україні Вільям Тейлор.

Дипломат зустрівся з головою Івано-Франківської ОДА Миколою Палійчуком та мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом. Відрадно, що поважний діяч захоплений змінами, що трапилися за останні роки в обласному центрі Прикарпаття. Пан Тейлор зазначив, що бачить Івано-Франківськ як європейське місто. В цілому США готові співпрацювати з Україною. Уряд його країни прагне, аби наша держава якнайшвидше стала членом ЄС та НАТО.

Пан Тейлор цікавився соціально-економічного розвитку Прикарпаття, досягненнями наших краян у сфері культури, спорту, медицини, міжнародної співпраці, інвестиційними програмами. Під час візиту дипломат також побував у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, де взяв участь в урочистому відкритті науково-освітнього центру "Наноматеріали у пристроях генерування і накопичення електричної енергії" або інакше центру енергоефективності.

Разом з ним на відкритті були присутні віце-президент Фонду цивільних досліджень та розвитку Ерік Навотни та заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. Для відкриття новації Прикарпатський університет обрано не випадково, адже саме тут високо розвинена економічна освіта. А також у вузі здійснюється дослідження у сфері енергоефективності За словами пана посла, центр сприятиме розвитку науки.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі