друкувати


Збагатилось Прикарпаття на платформу. Українську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 04:39:21
З Івано-Франківщини, як регіону, де найбільше збереглися українські традиції, мова, культура, розпочалося й створення обласних осередків партії "Українська платформа". Вчора лідер нової політичної сили, Народний депутат Верховної ради України Павло Жебрівський відвідав нашу область, де разом із новими 20 членами партії та з півсотнею симпатиків провів установчі збори зі створення першої в державі обласної організації.

До нової політичної сили одразу почали приглядатися політичні діячі краю, депутати обласної ради, які прибули на перше засідання обласної організації "Української платформи". Одноголосно було вирішено, що головою обласного осередку стане голова Косівської районної ради Руслан Присяжний. Обрано також Раду партії і прийнято рішення подати документи на реєстрацію обласної парторганізації.

І хоча мільйони українців зараз розчаровані у всіх політичних силах, новостворена партія, за словами її лідера пана Жебрівського відрізняється від усіх інших. Вона створена на вимогу часу, в умовах повної зневіри людей і розчарувань. Отож розбудовувати нову структуру буде нелегко. Розпочинатимуть з низів. Партія не братиме участь у наступних виборах до Верховної Ради. Натомість зробить усе можливе, аби члени нової сили стали керівниками сільських, селищних, міських та районних рад під час виборів, що відбудуться у березні 2010 року.

"Я переконався, що з великим бажанням і навіть без особливого фінансування можна багато чого зробити у кожному населеному пункті, - розповідає Павло Жебрівський. - Ось на Житомирщині, де я колись був головою ОДА, в одному із сіл люди своїми силами взялися за довгобуд, шкільний спортзал, який вже десять років не могли добудувати. Ми допомогли матеріалами, а вже кожен мешканець цього населеного пункту якимось чином долучився до будівництва. Отож, аби вирішити щоденні, здавалося б невирішені проблеми, достатньо тільки бажання та вмілого й справедливого керівництва".

У великій політиці партія не збирається ні з ким блокуватися чи приєднуватися, як не збирається і когось критикувати, чи йти в опозицію. Члени "Української платформи" за лібералізацію в економіці, розбудову громадянського суспільства на засадах впливу громадян на владу та її політику, сповідування національної філософії розвитку України як повноцінного суб’єкта світової спільноти.

Руслан Присяжний зазначає, що важливими напрямками роботи партії є реалізація вже започаткованих проектів "Маленький українець", проведення мистецьких фестивалів "Зорицвіт", "Купальські роси" "Інтелектуальне кіно", а також підтримка в реалізації всіх суспільно-корисних проектів. Неодмінною складовою діяльності нової сили є створення на постійній основі регіональних юридичних, економічних консультативних центрів з метою захисту законних інтересів членів партії.

Проте "Українська платформа" не є бізнес-проектом. Уся робота проводитиметься тільки на ідеологічній підставі. Щодо підтримки кандидатів на майбутнього Президента, то з цим партійці визначаться на першому з’їзді. Але вже зараз відомо, що члени "Української платформи" не підтримуватимуть ані Януковича, ані Тимошенко.

Важливим моментом функціонування партії є добір людей. Тому у новостворену політичну структуру не одразу буде зарахований кожен охочий. Тут діятиме обов’язковий випробувальний термін. За словами пана Жебрівського доба романтизму закінчилася, тому партія потребує людей з прагматичним баченням дійсності. Перед вступом до партії кожен матиме можливість ознайомитись з командою, роботою партії і вирішити чи підходить йому це, адже важливо, аби кожному було комфортно в тій чи іншій політичній структурі. До речі, чимало нової партії до вступу в "Українську платформу" були безпартійними.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі