друкувати


Класика для глядачів, благодійність для Параски Хоми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 01:29:03
В Івано-Франківському обласному художньому музеї відбувся благодійний концерт камерної музики на підтримку творчості самобутньої знаної художниці, майстрині декоративного розпису, кавалера Ордена княгині Ольги із села Чернятин Городенківського району Параски Хоми.

І хоча зібрані пожертви не складають значної суми, намагання людей, що вболівають за мистецькі шедеври славної покутянки, не залишились даремними. На підтримку творчості видатної землячки виступили піаніст-віртуоз Олексій Набіулін, якого вже добре знають в нашій області, та скрипалька Анжела Приходько. Організували концерт камерної музики Благодійна громадська організація імені короля Юрія та Благодійний фонд "Оберіг". Слухачами мистецького вечора мимоволі стали і відвідувачі музею, які завітали сюди на екскурсію. Всі зібрані кошти організатори передадуть на підтримку творчості Параски Хоми, повідомляє ОТБ "Галичина".

Параска Петрівна нещодавно відзначила свій 75-ий рік, живе і творить у селі. За подальшу долю її робіт особливо турбуються син Ярослав і невістка Стефанія, яким майстриня довірила турботу про свою творчу спадщину. Вони й інші ентузіасти не втрачають надії, що галерея творів Параски Хоми в Івано-Франківську все-таки буде, і чудові розписи унікальної художниці побачать шанувальники мистецтва та численні туристи.

Обговорити на форумі