друкувати


Молебнями проти пияцтва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 12:56:18
Сьогодні в Івано-Франківську, на майдані Шептицького представники Івано-Франківської спілки християнського відродження, за участю вірних церков УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП проведуть екуменічній молебень до Богородиці, який присвячений проблемам подолання та профілактики алкоголізму, наркоманії та інших залежностей.

У програмі заходу: Акафіст до Матері Божої з ікони "Невпиваюча Чаша", проповіді священнослужителів та виступи громадських діячів, культурно-мистецька духовна програма. До речі, це вже не перший захід організований за ініціативою спілки християнського відродження. За словами її учасниці Ольги Клейноти, в Івано-Франківську вже відбувалися круглі столи за участю медиків, громадських діячів краю і духовенства.

Статистика невтішна, лікарі констатують, що нині пік алкоголізму настає у доволі працездатному віці. 30-45 років. Після 50 вже ніхто навіть не думає звертатися за медичною допомогою. Люди продовжують пити й помирати. Жахлива ситуація і з дитячим та юнацьким алкоголізмом. Як не парадоксально, але в області, дуже мало юних не вживають алкоголь.

Через ці та інші причини значно збільшилася кількість захворювань на гепатит та недуги імунної системи навіть у тих, хто рідко вживає спиртне. Окрім того, у стані алкогольного сп’яніння люди скоюють сотні вбивств, грабежів, крадіжок, ДТП. Голова обласної "Просвіти" Петро Арсенич мовить, що колись також існувала така проблема. Проте із нею боролися за допомогою релігії. Селяни сотні сіл Західної України прилюдно присягали на Святому Письмі, що не питимуть ані каплі оковитої.

Отож активісти боротьби із зеленим змієм вирішили проводити в області широку кампанію через за допомогою Божого слова та молитви; поширювати буклети про шкоду згубних звичок серед учнів і студентів. До речі, в обласній "Просвіті" діє лекторій "Про згубний вплив алкоголю, пива та куріння" для старшокласників і студентів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі