друкувати


На Поділля за бізнесом та туризмом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 12:48:01
15-17 травня в Тернополі відбудуться IV Міжнародний інвестиційний форум та перша Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль.

За словами голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря, це широкомасштабний проект, який реалізовується з метою висвітлення туристично-рекреаційного та санаторно-курортного потенціалу Західної України, надає можливість безпосередньо ознайомитися з найпривабливішими туристичними місцями краю.

Форум, по суті, розпочався ще 11 травня зустріччю з делегацією австрійських підприємців федеральної землі Форарльберг. Це був перший крок IV Міжнародного інвестиційного форуму. До речі, вже 14 держав офіційно підтвердили свою участь. Це – Австрія, Білорусь, В’єтнам, Індія, Італія, Нідерланди, Німеччина, Литва, Польща, Російська Федерація, Словаччина, Угорщина, Франція та Швеція. Поки що у телефонному режимі підтвердили свою участь Бельгія та Болгарія.

"Особливий наголос під час виставки буде зроблено на презентації тематичних видів туризму та рекреації: туристичний та готельний бізнес, оздоровчий туризм, транспортні послуги, перевізники; страхові та фінансові послуги, зони відпочинку розваг; інвестиційні проекти, заклади харчування, народні ремесла, виробники сувенірів, фахові видання, рекламні фірми, ЗМІ, виробники постачальники спортивного та туристичного спорядження й обладнання; презентація дегустація продукції закладів харчування та виробників харчової промисловості", - розповідає заступник начальника обласного управління з питань туризму Михайло Лисевич.

Обласна державна адміністрація підготувала все необхідне, аби досягти максимального ефекту від роботи IV Міжнародного інвестиційного форуму. Підготовлено всі презентаційні матеріали як у паперовому, так і в електронному варіантах. Представники місцевої облдержадміністрації сподіваються на інтерес іноземних партнерів.

До речі, результати роботи минулорічного інвестиційного форуму дають свої плоди досі. Тільки за п’ять місяців 2009 року в економіку Тернопільської області прийшло 5 млн. доларів іноземних інвестицій. В основному, в будівництво та переробну галузь.

А в рамках Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю оголошено регіональний професійний конкурс підприємств фахівців туристичної галузі "Тернопільщина туристична". Будуть визначені кращі туроператори, готелі заклади харчування, бізнес-проекти в галузі туризму, санаторно-курортні та розважальні заклади. Окремо будуть представлені фольклорні колективи, вироби майстрів народних ремесел різних регіонів України з проведенням майстер-класів.

Говорячи про підготовку саме до виставки-фестивалю, начальник головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту Володимир Гульовський повідомив, що вже 11 областей офіційно погодилися взяти участь у виставці. Очікують також на приїзд іноземних делегацій з Болгарії та Польщі, широке представництво представників туристичного бізнесу з інших областей та районів Тернопілля.

Учасників виставки-фестивалю розважатимуть та показуватимуть майстер-класи близько 60 представників народних ремесел та 27 фольклорних колективів. Також до участі у форум та виставці будуть запрошені керівники міжнародних організацій та іноземних дипломатичних установ, акредитованих в Україні, дипломатичних установ України за кордоном, офіційні іноземні делегації регіонів країн-партнерів та потенційних партнерів міжрегіонального співробітництва області.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал

Программа ІV Міжнародного інвестиційного форуму в м.Тернополі 15 травня 2009 року

Частина 1. Тернопільський національний економічний університет (вул.Львівська, 11):

09:00-15:00 – стендові презентації економічного потенціалу області, галузей, районів та м.Тернополя;

09:00-10:00 – реєстрація учасників пленарного засідання (здійснюється у порядку отримання заявок, кількість учасників обмежена – до 80 осіб);

10:00-10:30 – офіційна частина, відкриття, вітальні слова;

10:30-11:30 – пленарна частина, виступи;

11:30-11:45 – підписання угоди про міжрегіональне співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Підкарпатським воєводством Республіки Польща;

11:45-12:30 – огляд стендових експозицій та ознайомлення з економічним потенціалом області, галузей, районів та м.Тернополя.

Частина 2.1. Тернопільський національний економічний університет:

12:30-14:30 – коопераційні біржі за галузевим спрямуванням:

- промисловість та розвиток інфраструктури. Транспорт і логістика;

- сільське господарство і агропромисловий комплекс;

- будівництво та організація виробництва з використанням місцевої сировини (ділові кола області, представники вітчизняного та іноземного бізнесу. Представники економічних підрозділів іноземних дипломатичних установ, міжнародних організацій, акредитованих в Україні, консалтингових і фінансових компаній, агентств, палат, асоціацій, центрів, фундацій тощо);

16:00 – огляд інвестиційних об’єктів відповідно до досягнутих двосторонніх домовленостей під час коопераційних бірж (ділові кола області та представники іноземного бізнесу. Представники консалтингових та фінансових компаній, агентств, палат, асоціацій, центрів, фундацій. Представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування України).

Програма І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю

15-17 травня, п’ятниця – неділя:

Ознайомлення представників інвестиційних та консалтингових компаній з інвестиційними пропозиціями у галузі туризму з виїздом на конкретні об’єкти та земельні ділянки.

16 травня, субота:

09:00-11:00 – реєстрація, відкриття виставкових залів для учасників виставки, завершення оформлення виставкової площі, облаштування наметового містечка майстрів народної творчості;

11:00-11:30 – урочисте відкриття виставки;

11:30-12:30 – огляд експозиції виставки почесними гостями;

12:30-13:00 – прес-конференція для ЗМІ з нагоди відкриття виставки-фестивалю

13:00-19:00 – відкриття фестивалю народної творчості (виступи фольклорних колективів, ярмарок народних ремесел та майстер-класи - територія перед входом в ТРЦ "Подоляни");

15:00-18:00 – проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції "Екскурсійна справа в Україні; проблеми та перспективи".

17 травня, неділя:

10:00 – продовження роботи виставки-фестивалю;

11:00-14:00 – міжрегіональна науково-практична конференція "Дністровський каньйон: унікальна територія туризму" (конференц-зал);

12:00-14:00 – презентація виставкових експозицій, фірм та суб’єктів туристичної діяльності;

13:00-17:00 – продовження фестивалю;

17:00 – урочисте закриття виставки-фестивалю (відзначення нагородами найкращих номінантів у сфері туристичного бізнесу).

17-19 травня, неділя-вівторок:

Проведення інформаційного туру для представників структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, туристичних фірм та учасників ІV Міжнародного інвестиційного форуму (за окремою програмою).

Обговорити на форумі