друкувати


Чинні й майбутні академіки святкують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 12:38:17
В Івано-Франківську триває фестиваль науки. Ще три роки тому в травневі дні в Україні відзначали Дні науки. Тепер це фестиваль. Найбільші святкування відбулися в Івано-Франківському Національному технічному університеті нафти й газу, де зібралися представники вузів області й України.

У знаному в світі навчальному й науковому закладі відзначено молодих учених та презентовано дві наукові школи: академіка Олександра Орлова і професора Юрія Петрини. Послідовники та учні академіка вивчають аномально високі пластові тиски, що допомагає при пошуку та видобутку нафти і газу. Завдяки їхнім дослідженням можна уникнути катастроф при бурінні.

Перед науковим фестивалем в університеті було проведено конкурс енергетичних проектів серед учнів навчальних закладів, які входять в університетський навчально-науково-виробничий комплекс. За словами ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського, таким чином вуз хоче допомогти юним винахідникам отримати патенти. Окрім того, у вузі створено спеціальний фонд підтримки молодих учених. Його засновано на внески лауреатів державної премії в галузі науки і техніки.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі