друкувати


І на суші, і в Черемоші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 12:17:06
У Верховині де завдяки оперативним діям правоохоронців було врятовано місцевого мешканця.

Близько другої години ночі старшина міліції Василь Прокоп’юк та молодший сержант міліції Віталій Тимчук, які патрулювали вулиці селища, помітили чоловіка, який не надто впевнено стояв на ногах. Міліціонери рушили назустріч пізньому перехожому. За кільканадцять метрів вони побачили, як чоловік нахилився до землі і несподівано зник з поля їх зору. Майже одночасно почувся плюскіт води у річці, що протікає попри самісіньку дорогу.

Працівники міліції, блискавично оцінивши ситуацію, кинулися до місця, звідки чоловік упав у гірський швидкоплинний Черемош. На роздуми часу не було, тому міліціонери, незважаючи на триметрову висоту берега, стрибнули униз. Чоловіка витягли з води непритомним. Не гаючи ані секунди, взялися надавати потопельнику невідкладну допомогу. У добрій нагоді стали знання з долікарської допомоги, отримані під час службових занять з особовим складом райвідділу внутрішніх справ. За якийсь час чоловік почав самостійно дихати, відкашлюватися, поволі повертаючись до життя. На той час вже підоспіла карета швидкої, яку викликали патрульні міліціонери.

Як розповів заступник начальника верховинської міліції Віктор Кефорук, лише передавши потерпілого фахівцям, Василь Прокоп’юк та Віталій Тимчук змогли подбати й про себе. Геть мокрі, але задоволені від того, що їм вдалося врятувати життя людини, вони повернулися до райвідділу.

Врятований 46-річний мешканець Верховини зараз перебуває в лікарні. Стан його здоров’я вже не викликає у медиків хвилювань. Прийшовши до тями, верховинець розповів, що уночі повертався з дружиною з гостин, але дорогою між ними виникла суперечка, і жінка залишила його. Він телефонував їй, але телефон випав з рук і, на біду чоловіка, впав у річку. За те, що залишився живим, чоловік щиро дяку Богові і, звісно, своїм рятівникам, які без вагань кинулися його рятувати. Як стало відомо, чоловік має намір клопотати перед керівництвом обласного управління міліції про заохочення відважних міліціонерів.

Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Автор: Зорина КРЕЧКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі