друкувати


Пластуни області провели перше весняне таборування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-12 12:44:25
Пластуни Прикарпаття робили велике таборове містечко в Чорному лісі поблизу с.Грабівка Калуського району.

Саме "Свято Весни" мало кіно-легенду, саме тому всі заходи таборування були пов’язані з українським кінематографом і проходили у формі змагань між юнацькими куренями. На акції пластове юнацтво могло позмагатись між собою у дефіляді (стройова підготовка), спортивних та інтелектуальних змаганнях, конкурсу куховарення, смуги перешкод, конкурсу облаштування свого підтабору та ін. По вечорах пластуни традиційно збирались навколо ватри де співали українських пісень та показували тематичні імпрези.

В заході взяло участь близько трьохсот пластунів з Івано-Франківська, Коломиї, Яремча, Рогатина, Надвірної, Білих Ослав, Солотвина, Іваниківки. Також на захід приїхали гості зі Львова та Дніпропетровська, повідомляє прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

По підсумках загальних конкурсних результатів кращими стали традиційно франківці. Серед сімнадцяти команд подаємо п’ятірку кращих:

1 місце – 56 курінь ім. М.Рудницької (Івано-Франківськ)

2 місце – 22 курінь ім. М.Підгірянки (Івано-Франківськ)

3 місце – 79 курінь ім. В.Липинського (Івано-Франківськ)

4 місце – 59 курінь ім. С.Ленкавського (Івано-Франківськ)

5 місце – 101 курінь ім. Н.Яремчука (Білі Ослави)

"Свято Весни" для всіх пластунів має особливе значення, адже це перше таборування у році. Традиційно, на ньому юнацтво перевірить свою практичну та теоретичну підготовку до літніх таборів.

Комендант цьогорічного "Свята Весни" старшопластунка Наталя Карабин зазначила: "Для нас, пластових виховників, важливо щоб діти не просто могли весело провести час, а й довідались багато чого нового і корисного та побачили що їх чекає попереду. Як показує практика, саме пластові літні табори є найкращим методом виховання для юнацтва".

Цікаво, що цьогорічне "Свято Весни" відбулось в рамках святкування 20-ти ліття відновлення Пласту в Україні.





Обговорити на форумі