друкувати


Соціально-економічний розвиток: Прикарпаття тримає першість

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-11 11:19:37
За даними Державного комітету статистики, за підсумками першого кварталу 2009 року Івано-Франківська область зайняла у загальнодержавній комплексній оцінці соціально-економічного розвитку регіонів України перше місце серед 27 областей і міст України.

Такої високої оцінки Прикарпаття ще не мало, адже ще у 2006 році ми були десь поза двадцятим місцем, у 2007 — в першій десятці, а тепер здобули своєрідно історичну перемогу. За словами голови ОДА Миколи Палійчука, це сталося завдяки наполегливій праці фінансового управління. "Ми, перед тим, як вирішувати проблему, шукали її причини, — мовив губернатор. — По всіх 56-ти показниках, там, де ми можемо вплинути, ми робили детальний аналіз, вивчали проблему, і в корені починали її вирішувати. Хоча працювати ще є над чим".

Позитивно відзначила роботу Івано-Франківської ОДА і Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час нещодавньої селекторної наради з головами облдержадміністрацій. У приклад Прикарпаття поставили за майже нульовий показник інфляції та надходження плати за землю.

У свою чергу під час наради пан Палійчук і звернувся до керівника уряду з проханням якнайшвидше вирішити питання оплатити роботи пов’язані з ліквідацією наслідків минулорічної стихії., адже держава боргує 122 мільйони гривень та ще 226 мільйонів треба для повернення прикарпатським підприємствам ПДВ. Але навіть незважаючи на відсутність фінансування, в області продовжують ремонтувати дороги й мости.

Юлія Тимошенко запевнила, що виплатити всю суму Івано-Франківщині на ліквідацію наслідків стихії зашкодила економічна криза. Вона пообіцяла, що всі кошти надійдуть найближчим часом, ймовірно, з резервного фонду. Щодо повернення ПДВ, губернатору так і не вдалося домовитися.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі