друкувати


У День Перемоги Президент поклав квіти до могили Невідомого солдата

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-09 10:24:03
У День святкування 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні Президент України Віктор Ющенко разом із дружиною пані Катериною Ющенко поклав квіти до могили Невідомого солдата у столичному парку Вічної Слави.

У церемонії взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, міністр оборони Юрій Єхануров, т.в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій, Голова СБУ Валентин Наливайченко, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, голова Київської ОДА Віра Ульянченко, Київський міський голова Леонід Черновецький, ветерани Великої Вітчизняної війни, політичні та громадські діячі, повідомляє прес-служба Президента.

Під час церемонії пролунав салют з артилерійських залпів. Воїни Почесної варти пройшли урочистим маршем перед пам'ятником на могилі Невідомого солдата.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Звернення Президента України з нагоди Дня Перемоги

Шановні співвітчизники!

Дорогі ветерани війни!

Сьогодні ми відзначаємо 64-у річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні, вшановуємо наших славних захисників і визволителів, які разом на всіх фронтах відстояли свободу Батьківщини.

Свято Перемоги назавжди залишиться символом тріумфу добра над злом. Наш обов'язок берегти й передавати нащадкам пам'ять про трагедію світової війни, про мужність і нездоланність Українського народу, який разом з іншими народами зупинив фашизм у Європі.

Ми віддаємо шану всім учасникам боротьби нашого народу за свободу і ветеранам війни за ратний подвиг, за доблесть і героїзм, нескорену силу духу, за відданість Батьківщині. Із вдячністю згадуємо працівників тилу, які своїм трудом наближали перемогу.

У цей урочистий день схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам'яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях. Вічна їм і світла пам'ять.

Низький вам уклін, шановні переможці, і сердечні слова синівської вдячності.

Бажаю всім доброго здоров'я, довгих і щасливих літ життя, миру і добробуту.

Слава Україні!

Віктор ЮЩЕНКО