друкувати


Прикарпаття готується до Дня перемоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 05:58:28
В Україні готуються до відзначення Дня перемоги. На Прикарпатті впорядковують пам’ятники та Меморіали встановлені на честь ветеранів ІІ світової війни. Тим часом самі ветерани кажуть, більшість пам'ятників загиблим у війні - у плачевному стані.

Вони або знесені, або перенесені в інші місця. До того ж, стверджують самі прикарпатці, за ними мало хто доглядає.

Традиційно ветеранами та їхніми пам’ятниками на Прикарпатті опікуються комуністи. Щороку напередодні 9 травня, вони вирушують в автопробіг місцями бойової слави, аби впорядкувати їх до Дня Перемоги. Загалом, кажуть учасники автопробігу, ситуація з пам'ятниками загиблим воїнам на Прикарпатті трагічна. Про них забувають, їх зносять або ж розбивають.

Зруйнувати цей стереотип намагається міська влада в Івано-Франківську. Для ветеранів, які прийдуть до Меморіального комплексу у місті таки дещо зробили. Комунальники там працювали близько місяця. На усі ремонтні роботи з міського бюджету витратили 300 тисяч гривень. Говорить міський голова Віктор Анушкевичус:

"Неодноразово ветеранська організація зверталася до мене, щоби зробити вхід і всередині цього комплексу якісь упоряджувальні роботи. Я вважаю, що про мертвих і загиблих говорять або добре, або взагалі не говорять. Якщо ти говориш добре, то повинен робити і добрі справи".

Після святкування дня перемоги запевняє міський голова: на цьому не зупиняться. Всього у міському бюджеті на відновлення меморіалів виділено понад 800 тисяч гривень. А ще влада планує упорядкувати старі та ще діючі кладовища Івано-Франківська , повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі