друкувати


Люблін + Івано-Франківськ = дружба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 05:33:10
У рамках святкування Дня Івано-Франківська мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та Президент польського міста Люблін Адам Васілєвскі у присутності Генерального консула Республіки Польща у Львові Гжегожа Опалінскі підписали офіційну угоду про партнерство між містами.

За словами заступника міського голови Богдана Білика, цьому передувала велика співпраця, що тривала майже вісім років. За цей час міста успішно взаємодіяли в різних галузях. Наприклад освітяни з українського та польського боку виграли чимало спільних грантів. Також було більше 20 обмінів делегаціями, участі у фестивалях, економічних форумах туристичних виставках молодіжних акціях і т ін.

"Наші міста дуже схожі, тому ми й охоче погодилися на таку співпрацю, і в нашому, і в вашому місті багато студентів та великі перспективи, - зазначив Коломия ВЕБ Порталу пан Васілєвскі. - Відтепер Люблін стане для Івано-Франківська своєрідною брамою до Європи, хоча ваше місто настільки гарне та приємне, що воно вже давно є європейським. Отож незабаром і брами для Європи вам буде не потрібно. Але допоки є такі формальності, то Люблін широко відчиняє перед Прикарпаттям усі двері."

У свою чергу Віктор Анушкевичус подякував пану Васілєвскі за сприяння в розвитку партнерських відносин, теплі слова та пообіцяв зробити усе можливе для розвитку співпраці. Після підписання угоди мери міст традиційно обмінялися подарунками.

Окрім того було підписано меморандум про наміри співпраці між Івано-Франківськом та Новосульським повітом, з яким протягом двох років триває активна співпраця у галузі освіти. "Ми як представники прикордонного міста також хочемо стати для вас воротами на Захід, - мовила староста повіту Малґожата Ляховіч-Муравська. До речі, у жовтні делегація з Івано-Франківська візьме участь у німецько-польському форумі."



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі