друкувати


В Коломиї вшановували обдарованих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 04:04:32
Вчора вшановували обдарованих, а талановитих дітей у місті Коломия є багато, серед них переможці та призери олімпіад, дипломанти всеукраїнських конкурсів та турнірів, художники, співаки, танцюристи, музиканти та спортсмени. Всього близько 70 дітей в кількох номінаціях було нагороджено подарунками та грамотами, а їх батькам вручили подяки від управління освіти.

Свято "Обдарованість – 2009" є святом тих, хто славить нашу рідну Коломию. Кажуть, що кожна людина народжується із зернятком таланту, треба лише те насіння посіяти там, де воно найкраще проросте. Нема дітей необдарованих, всі – обдаровані. Треба лише допомогти проявити себе чи-то на науковій, чи на мистецькій, чи на спортивній ниві.

Зайшовши до школи №5 (на базі якої, проводилися урочистості), мене турботливо зустріли і провели до актового залу діти. До початку святкового дійства ще залишалося трішки часу. Діти схвильовано виглядали з-за куліс, а всі високоповажні гості вже зійшлися і готувалися виголосити промову зі сцени, вручити дітям та батькам грамоти й цінні подарунки від Коломийської міської ради і не тільки.

З вітальним словом до присутніх звернулася начальник управління освіти Коломийської міської ради, Грицан Марія Миколаївна: "Вже вдруге в Коломиї проходить надзвичайне свято мудрості, обдарованості, талантів. Саме наші таланти прославляють нашу Коломию, нашу Україну. Маю надію, що наступного року вже наші коломияни будуть переможцями і міжнародних конкурсів." Також пані Марія Грицан подякувала батькам та вчителям за сумлінну клопітку працю.

А далі вітання полилися безкінечною рікою! Скільки номінантів, скільки талантів – збилася з рахунку... Дітей також прийшли привітали мер міста Коломия Юрій Овчаренко, секретар міської ради Ігор Граділь, заступник міського голови Володимир Тарновецький, директор інформаційно-методичного центру Ганна Пасічна та ще багато прихильників юних талантів. Зал всіх переможців та лауреатів конкурсів зустрічав рясними оплесками.

Ігор Граділь з гордістю говорив про прекрасне покоління юних науковців, які примножують славу нашого міста. Також зазначив, що засновано премію міського голови, яку цього року отримав Буртник Роман, призер Республіканської олімпіади. Наостанок з радістю повідомив, що кількість талантів в нашому краї невпинно зростає.

Кращі з кращих з’являлися на сцені... Дівчата та хлопці сором’язливо притримували дзвінкий брязкіт своїх численних нагород на грудях. Радісно та гордо крокували батьки за своїми юними героями. В проміжку між врученнями дипломів та грамот звучали прекрасні номери. Всіх частували своїми талантами прекрасних танцюристів, співаків та музик маленькі дітлахи та старшокласники. Чудові постановки милували око, а різнобарв’я костюмів не могло залишити нікого байдужим. Святкова атмосфера панувала серед усіх учасників дійства. Для дітей же це були приємні хвилинки визнання після довгих років невтомної праці. Залишається лише побажати майбутній еліті нашого міста великого натхнення в здобутті нових знань та нових звершень.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі