друкувати


Сташків жаби не боїться - проводить Сташків фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 10:22:29
Вчора в День міста, в Івано-Франківську розпочався традиційний дев’ятий Міжнародний фестиваль-конкурс естрадного мистецтва "Захід - ХХІ століття".

Ініціатором і керівником фестивалю усі роки поспіль є Народний артист України Богдан Сташків. Дійство розпочалося його вступним словом, представленням іменитого журі та жеребкуванням. "Символом фестивалю 2009 є симпатична зелена жаба, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу пан Сташків, - ця тваринка завжди чомусь асоціюється із заздрістю. У нас на фестивалі, ані заздрості, ані закулісних моментів ніколи не було, немає і не може бути. І навіть жаба тут усміхається, співає і дарує дітям радість".

А порадіти пану Сташківу та голові журі, директору Вінницького училища культури і мистецтв імені Миколи Леонтовича, Заслуженому артисту України Станіславу Городянському й інших членам поважного товариства, які оцінюватимуть таланти дітей, є від чого. Але й попрацювати також доведеться чимало.

Цього року упродовж трьох вечорів на сцені обласного академічного муздрамтеатру імені Івана Франка свої співочі та хореографічні таланти покажуть івано-франківцям і гостям обласного центру Прикарпаття 126 учасників з Полтави, Чернівців, Сум, Донецька, та майже усіх районів Івано-Франківщини. Серед них 20 танцювальних колективів.

"Приємно, що нас підтримала влада, - продовжує Богдан Сташків. Губернатор Івано-Франківщини Микола Палійчук минулого і цього років виділив на підтримку цього "Захід ХХІ століття" по 25 тисяч гривень, маємо сприяння і від міського голови Віктора Анушкевичуса".

На жаль, фестиваль не змогли зробити безкоштовним. Кожен учасник дійства повинен сплатити внесок у розмірі 200 гривень. Проте діти-сироти та напівсироти беруть участь безкоштовно. Такий крок, кажуть члени журі, є вимушений, адже фестиваль відбуватиметься в театрі, де за один день оренди, зі світлом, звуком треба заплатити близько семи тисяч гривень.

Але участь у фестивалі того варта, адже тут засвічуються справжні зірки. Свого часу на "Заході ХХІ століття" виступали знані в Україні та поза її межами Тіна Кароль, Віталій Козловський, Ірина Лончина. "З кожним роком я неймовірно тішуся, коли бачу, як наші колишні конкурсанти стають все кращими та кращими, підкорюють музичні й танцювальні олімпи", - мовить пан Сташків.

Гала-концерт фестивалю відбуватиметься 10 травня, на центральній площі біля міської Ратуші". Творче змагання за лауреатство у фестивалі триватиме у чотирьох вікових групах. Традиційно володар Гран-прі, якщо це буде дівчинка, отримає шубу, а хлопчику дістанеться сертифікат магазину "Михаїл Воронін", де він наступного дня зможе придбати собі дорогий та стильний одяг від знаного модельєра.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі