друкувати


Fiat готує революцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-07 05:54:05
Італійський Fiat сподівається створити нового гігантського автовиробника за рахунок об’єднання свого автомобільного крила з активами Chrysler та європейськими заводами General Motors.

Fiat взявся за реалізацію масштабного плану з об’єднання автомобільних активів. Він передбачає виділення в самостійну структуру легкового сегменту самого Fiat, а також активів Chrysler (20 відсотків пакету акцій придбає після завершення процедури банкротства Chrysler) і європейських підрозділів General Motors.

У разі успіху нова компанія об’єднає 11 заводів Fiat та десять європейських підприємств General Motors. Окрім Opel, до європейського крила GM належать Saab, британський Vauxhall та інші активи. Разом з часткою в Chrysler це дозволить Fiat створити компанію з орієнтовною виручкою в 106 мільярдів доларів при щорічних продажах на рівні шість-сім мільйонів автомашин. Нова структура здатна перевершити за об’ємами Renault/Nissan, Ford Motor і нинішній General Motors і впритул наблизитися до рівня Volkswagen, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі