друкувати


Єдиний Центр і далі пікетуватиме "незговірливі" посольства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-07 03:47:37
В Україні триває акція "Вікно в Європу", організована Єдиним Центром. У 28 містах в 48 точках України партійці вимагають спростити візовий режим для українців. Учасники акції тримають плакати "Без України паззл Європи не скласти", "Не діліть Європу на сорти", "Україна не об’їсть, швидше нагодує", "Центр Європи в Україні" і скандують "Просимо посла!", очікуючи на увагу голів дипломатичних представництв.

На пікетуванні у Києві біля Посольства ФРН присутній лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль. За його словами, "Європа мала би відреагувати на заклики українців. Якщо цього не відбудеться, Єдиний Центр і надалі пікетуватиме посольства тих країн, які проігнорують наші звернення", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Ми зі свого боку ще 2005 року скасували візовий режим для європейців, - зазначив Ігор Кріль. – Що нам у відповідь запропонував Брюссель? Спрощений режим, який поширюється на дуже обмежену кількість українських громадян і… подвійні стандарти. Як інакше пояснити приниження, через яке мусять проходити наші громадяни у європейських посольствах і корупційні скандали, що вибухають у їхніх консульських відділах? За економічним розвитком наша держава залишає позаду деяких членів ЄС, а більшість українців виїжджають до Європи у відпустку, відрядження, на роботу чи навчання, а не на постійне місце проживання. Європейські подвійні стандарти яскраво помітні на вулицях міст – серед постійних жителів Брюсселя чи Відня чимало уродженців Близького Сходу, Південно-Східної Азії, Африки".

Обговорити на форумі