друкувати


ДПА нагадує що звітність за І квартал ц.р. треба подати до 12 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-07 02:08:27
ДПА в Івано-Франківській області нагадує платникам податків, що відповідно до чинного законодавства граничний термін подання податкової звітності за І квартал ц.р. - 12 травня, а сплата податків та зборів до бюджету – 20 травня.

Наголошуємо тим платникам, які припинили діяльність, або тимчасово її не здійснюють, що податкова звітність подається у встановлені терміни незалежно від результатів фінансово-господарської діяльності та за не подання податкової декларації у строки, визначені законодавством, застосовується штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.), повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

До податкової звітності прирівнено також Звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ – бюджетних, громадських, релігійних, благодійних та інших, які зареєстровані відповідно до діючого законодавства. Звітність до органів державної податкової служби подають також інші суб’єкти господарювання, що взяті на облік в органах ДПС незалежно від результатів фінансово-господарської діяльності.

Задля економії свого часу, коштів, платники податків мають змогу подавати звітність в електронному вигляді. Детальніше про порядок подання електронної звітності можна дізнатись в податковій інспекції за місцем реєстрації.

Вчасне подання звітності застереже платників податків від застосування штрафних санкцій, а посадових осіб - від притягнення до адміністративної відповідальності.

Обговорити на форумі