друкувати


"З вірою і любов’ю" для патріаршого собору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-07 12:23:39
В Івано-Франківську відбувся благодійний концерт академічної музики "З вірою і любов’ю", що відбувся під патронатом глави УГКЦ Кардинала Любомира Гузара. На концерті, кошти від якого підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, був присутній Єпископат, духовенство та вірні Івано-Франківської та Коломийсько-Чернівецької єпархій УГКЦ.

Як наголошують організатори, метою таких мистецьких зібрань є оновлення духу християн, щоб у ситуації загальної фінансово-економічної кризи не допустити кризи духовної. Такі дійства мають стати особливим місцем зустрічі з Богом, а також духовно-культурною подією у житті країни, повідомляє прес-служба ОДА.

Перед початком концерту, на якому прозвучали твори зі скарбниці української та світової духовної спадщини, Блаженніший Любомир вручив три ексклюзивні грамоти - золоту, срібну і бронзову – тим жертводавцям, які найбільше долучилися до благодійного проекту. Так, золотими патріаршими грамотами були відзначені голови Івано-Франківської ОДА та облради Микола Палійчук й Ігор Олійник, срібною грамотою було відзначено Володимира Балагуру, директора будівельної компанії "Ярковиця", бронзовою - міського голову Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

У концерті взяли участь видатні діячі української культури: зірка світової оперної сцени Вікторія Лук’янець з Віденської опери, співаки з Києва Тарас Штонда брати Петро та Павло Приймаки, Наталія і Галина Дацько зі Львова), академічний камерний оркестр HarmoniaNobile Івано-Франківської філармонії, піаніст, композитор Олександр Козаренко, скрипаль-віртуоз, лауреат багатьох міжнародних конкурсів Назар Пилатюк, поети Василь Герасим’юк та Іван Малкович. Ведучий - актор Євген Нищук, режисер-постановник - Сергій Архипчук (на фото).

Обговорити на форумі