друкувати


На шахтарях "зекономили" понад 3,5 мільйона гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-06 12:28:03
Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України спільно із УБОЗ ГУМВС в Донецькій області припинили діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого завдали державі збитків на суму понад 3.5 мільйонів гривень. Організував та очолив згадане ОЗУ один із керівників вуглепромислового державного підприємства, залучивши до його діяльності заступника директора одного із структурних підрозділів та головного бухгалтера зазначеного ДП, а також керівника товариства з обмеженою відповідальністю.

Як встановили оперативники, в 2008 році між вищевказаними держпідприємством та ТОВ було укладено договір, за яким на адресу структурного підрозділу ДП, розташованого в Донецьку, було відвантажено 40 тисяч тонн вугільної продукції на суму 35 мільйонів гривень.

При проведенні подальших оперативних дій працівники ГУБОЗ з’ясували, що посадовці при виконанні договору перевищуючи свої службові повноваження склали та підписали низку фіктивних документів. За цією "тіньовою" схемою до місця призначення вугільна продукція не була доставлена в повному обсязі, а саме не вистачало понад 3.5 тисяч тон "чорного золота" на суму понад 3.5 мільйона гривень. Потім ці кошти були перераховані на рахунок товариства. Таким чином державі було завдано збитків на зазначену суму.

В ході проведення обшуків в офісах та помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили 15 одиниць комп’ютерної техніки, магнітні носії інформації, штампи й печатки підприємств, договори, бухгалтерську документацію, а також дві мисливські рушниці та пістолет для відстрілу набоїв з гумовими кулями без відповідних дозвільних документів.

За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Перевіряються можлива причетність учасників ОЗУ до інших фактів злочинної діяльності.

Автор: Віктор КОРЧИНСЬКИЙ, прес-служба ГУБОЗ МВС України
Обговорити на форумі