друкувати


Події дня. 04.05.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-05 06:34:13
3 травня в світі відзначають Всесвітній день свободи преси. Це свято почали відзначати починаючи з 1994 року. Проголосила його в спеціальній резолюції Генеральна асамблея ООН. Всесвітній день свободи друку нагадує всім урядам, міжурядовим і неурядовим організаціям, а також громадянському суспільству, про ту виключно важливу роль, яку грає вільна преса в зміцненні демократій і в сприянні розвитку у всьому світі. Чи мають свободу коломийські друковані засоби масової інформації, дізнавалася Наталія Яковин.

З 1 травня набув чинності закон, згідно із яким збільшується розмір мінімального податкового зобов'язання найбільш масового виду тютюнових виробів. В зв'язку з цим відчутно подорожчають цигарки. За розрахунками учасників ринку, нові ставки акцизу приведуть до подорожчання сигарет на одну-дві гривні за пачку. Таким чином уряд хоче боротися за здоров'я нації. Як сприймають такі новини самі курці, дивіться далі.

З 1 по 3 травня у селі Космач Косівського району відбувся Міжнародний фестиваль "Великдень у Космачі-2009". Участь у цьогорічному дійстві взяли хореографічні, хорові, музичні та фольклорні колективи, народні майстри з усіх областей України та з-за кордону. На фестивалі очікувалося 50 тисяч гостей. Серед них і знімальна група нашого телеканалу.

Не знаєте, де пройти підготовку до незалежного оцінювання? Тоді вам до 3-ї школи. Саме там, щовихідних, підготовчі курси Київського Міжнародного університету проводять пробні тестування. Окрім цього, викладачі готують абітурієнтів до вступних іспитів вищого навчального закладу.

В Коломию привезли мощі найзагадковішого святого ХХ ст. Пов’язку з кров’ю стигматика, містика, чудотворця святого Отця Піо виставлено для молитовного шанування у Катедральному соборі "Преображення Христового". Відвідувати святості Коломийські віряни зможуть до 10 травня.

В Коломиї відбулося свято танцю. 18 колективів різної вікової категорії організували в Народному домі феєричне шоу. Більше 200 танцюристів демонстрували свої таланти. Про фестиваль танцю за лаштунками та на сцені розкаже Юлія Струк.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі