друкувати


А ти знаєш історію свого міста?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-05 11:31:34
Вчора у рамках святкування Дня міста відбулася третя міська олімпіада з історії міста Івано-Франківська.

Як повідомила Коломия ВЕБ Порталу заступник начальника міського управління освіти і науки Світлана Уварова, уже протягом кількох років старшокласники вивчають такий спецкурс, бо, як свідчить практика, майже ніхто з дорослих достеменно не знає історії свого міста. Аби заповнити цю прогалину у молодого покоління, раз на тиждень, а подекуди й раз на два тижні, у школах старшокласникам учням розповідають про минувшину Івано-Франківська. На міську олімпіаду відправили по одному представнику від восьмих-десятих класів кожної школи.

Цьогорічною новацією стало те, що олімпіада проводитиметься у кілька етапів. Вчора змагалися юні знавці історії рідного міста, а до сьомого травня визначатимуть кращу учнівську науково-дослідницьку роботу на краєзнавчу тему присвячену учасникам національно-визвольних змагань, які живуть в Івано-Франківську та методичні розробки викладання історії рідного міста. Останній етап конкурсу вже для самих вчителів.

За словами пані Уварової, учасники учнівської олімпіади отримають спеціальний диплом та пам'ятні подарунки від міського голови Віктора Анушкевичуса.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі