друкувати


Влітку Яремче прийме пригодницькі перегони Yaremche Race 2009

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-30 02:26:47
Цьогоріч в Яремчанському краї вперше відбудуться пригодницькі перегони Yaremche Race. Змагання відбудуться в липні 2009 року, а їхнім співорганізатором буде Яремчанська міська рада. Про це заявив заступник міського голови Яремче Ігор Гладиш.

Як повідомив голова організаційного комітету п. Ігор Стефанюк: "Ми дуже раді, що до підтримки змагань долучилася Яремчанська міська рада - це надасть нам додаткових можливостей та учасників", повідомляє Яремче.org.

Також Ігор Стефанюк повідомив про те, що всі етапи будуть, як кажуть спортсмени, "наведені", тобто підготовлені і обладнані організаторами відповідним реманентом. Відповідно, учасникам не доведеться везти зі собою додаткові шнурки чи інше приладдя. Також новацією для такого роду змагань в Карпатах буде електронна відмітка на контрольних точках. Важливим також буде розташування на кожній дистанції пунктів харчування учасників. Всі спортсмени, які пройдуть дистанцію, отримають цінні сувенірі. На змагання вже зголосилось більше 100 чоловік - це приблизно 40 команд. Команди-переможці отримають цінні та грошові призи від спонсорів та партнерів фестивалю, - зазначив Ігор.

Заявку на участь та положення про змагання можна буде заповнити на сайті yaremche.org з 1 червня. Попереднє зголошення на участь у перегонах повідомляйте за телефоном 80671727172 або надсилайте на електронну скриньку: yaremcherace@gmail.com.

Пригодницькі перегони (аdventure race) - різновид екстремальних змагань, учасники якого проходять довгі дистанції в природних умовах. Найчастіше перегони тривають понад добу, без перерви на ночівлю. Змагання, як правило, передбачають різні етапи: піший, велосипедний, водний, технічні етапи (наприклад, переправи на мотузках через гірські річки чи ущелини).

Обговорити на форумі