друкувати


На Коломийщині готуються до Гуцульського фестивалю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-30 12:59:01
Заступник голови Коломийської райдержадміністрації Мирослав Мацьків спільно з начальником відділу культури і туризму Людмилою Федор провели засідання організаційного комітету по проведенню ХІІ Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю "Коломийка-2009".

Згідно з розробленою програмою фестивалю обговорено питання про відкриття містечка майстрів народної творчості та фольклорно-музичного подвір'я "Гостинна Коломийщина", фестивальну ходу від пам'ятного знаку "Камінь Довбуша", козацькі розваги, повідомляє прес-служба РДА.

Головному редакторові газети "Вільний голос" Ользі Гаврилюк слід організувати прес-конференцію для представників ЗМІ, відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації підготувати листи владикам з приводу богослужінь у церквах району та міста Коломиї.

Діятиме творча майстерня за участю краєзнавця, Заслуженого артиста України М.Савчука, композитора-фольклориста М.Тимофіїва та автентичних виконавців-коломийкарів.

Мирослав Мацьків подав пропозицію здійснити виїзд до селища Печеніжина на місце проведення за участю начальників міліції і ДАІ для облаштування автостоянки тощо. Вирішено також відкрити розрахунковий рахунок для благодійних внесків, забезпечити біотуалетами та емблемами для представників виїзної торгівлі.

Обговорити на форумі