друкувати


Події дня. 28.04.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-29 02:08:24
В черговий раз на Коломийщину завітала делегація Кутновського повіту Республіки Польща. Цього разу до складу делегації увійшли і представники повітового міста. Під час цих відвідин був підписаний договір про співпрацю футбольних клубів "Княгинин" (Підгайчики) та "Кутно" з однойменного міста. А 7 травня делегація Коломийського району відвідає не лише Кутно, але й Ольштин.

У Коломиї відбулось засідання колегії райдержадміністрації та президії районної ради. Розглядали урядовці 4 питання: виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району, виконання бюджету району, оренду земельних ділянок та підготовку до оздоровлення дітей у 2009 році. Відвідала колегію наша знімальна група.

Відбулося засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради. Його учасники говорили про хід виконання заходів щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2006-2010 роки, а також про забезпечення в Коломиї організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку.

На Коломийщині сталася пожежа. У селі Товмачик на вулиці Привокзальній вогонь охопив господарську споруду. Як повідомив диспетчер оперативно-рятувальної служби Юрій Комарницький, вогонь знищив приміщення. Загиблих і травмованих на місці не виявлено. Причина загоряння встановлюються.

"Ні-насиллю" - акція під такою назвою відбулася на Коломийському залізничному вокзалі. 28 квітня-Всесвітній День дій залізничників. Основна мета заходу - привернути увагу громадськості та влади до проблем залізничної галузі, захисту її працівників та покращення безпеки руху поїздів.

У Коломийській дозвільній системі гаряча пора - зараз на території міста та району проходить операція "Весняний нерест риби". Спільно з держрибохороною проводять перевірки та рейди. Крім того, завершується місячник добровільної здачі зброї.

Рятувальники МНС вшановували своїх колишніх колег, тепер ветеранів-чорнобильців. 23 роки тому два представники Коломийської пожежної служби були відправлені виконувати свій обов'язок у аварійну Чорнобильську зону. Болючі спогади, втрачене здоров'я та зневіра - так песимістично налаштовані ветерани. Одна розрада - їх не забувають у стінах рідної установи.

Відтепер освітяни Коломийщини можуть вивчати та впроваджувати у навчально-виховний процес українську етнопедагогіку, народознавство та традиції родинного виховання. Таку можливість їм надав Коломийський педагогічний коледж. У його стінах відкрили світлицю академіка Мирослава Стельмаховича. Майже все своє життя вчений присвятив вивченню і розвитку автентичної української педагогіки і шкільництва.

29 квітня в Народному домі Коломиї відбудуться урочистості з нагоди відзначення 70-ліття Карпатської України. Початок о 14:00 годині.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі