друкувати


Львів - культурна столиця України 2009 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-28 04:09:34
Державна служба туризму і курортів при Міністерстві культури і туризму спільно із громадською радою з питань туризму і курортів при Мінкультури визнала Львів культурною столицею України 2009 року.

Про це на прес-конференції повідомив голова громадської ради Євген Самарцев.

За його словами, підставою присвоєння Львову статусу культурної столиці є проведення в місті понад 100 фестивалів щорічно, а також те, що в місті знаходиться 60 музеїв і 100 діючих храмів різних конфесій.

За даними служби, щорічно Львів відвідує понад 1 млн. туристів з України, Польщі, Німеччини, Австрії, Білорусі, США та Росії.

У свою чергу мер Львова Андрій Садовий зазначив, що в 2009 році на культурні заходи міста держадміністрація виділить 3 млн. гривень, на розвиток туризму - 1,5 млн. гривень і 1 млн. гривень - на рекламу міста.

Конкурс на визначення культурної столиці України проводиться Держслужбою туризму і курортів вперше, однак установа має намір зробити його щорічним, участь у конкурсі можуть брати всі міста України.

Переможець конкурсу зможе знову брати участь у конкурсі тільки через 3 роки.

Як повідомляло агентство, Львівська міська рада на сесії 23 жовтня створив комунальне підприємство "Центр розвитку туризму".

У Львові проживає 0,8 млн. чоловік , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі