друкувати


Opera відзначає 15-річчя

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-28 03:36:26
П'ятнадцять років тому двоє вчених науково-дослідної лабораторії компанії, нині відомої як Telenor, готувалися взятися за новий проект. Вони збиралися створити свій власний веб-браузер. Перші рядки коду згодом перетворилися в браузер Opera. Йон фон Течнер (Jon von Tetzchner), головний виконавчий директор Opera Software, і Гейр Іварсой (Geir Ivarsøy) почали створювати оригінальний веб-браузер для настільних систем в квітні 1994 року.

"Ми з Гейром розуміли, що веб назавжди змінить спосіб життя, роботу, розваги, і веб-браузер повинен стати інструментом цих змін", - підкреслив Йон фон Течнер. - Сьогодні я пишаюся досягненнями компанії і спільноти прихильників Opera. У наступні 15 років мільярди людей стануть користувачами Всесвітньої мережі і я впевнений, що ми зможемо дати їм більше приводів використовувати Opera - адже всі хочуть працювати з гарним браузером незалежно від того, де і як використовується Інтернет".

Браузер Opera для настільних комп'ютерів став першим кроком до створення єдиного крос-платформного ядра. Воно здатне працювати на багатьох апаратних засобах, і сьогодні Opera пропонує доступ в Інтернет за допомогою самого широкого асортименту пристроїв. Телевізори, ТВ-приставки, медіаплеєр, мобільні телефони, ігрові консолі, автомобілі і, звичайно, комп'ютери - всі ці пристрої роблять браузери Opera доступними сотням мільйонів користувачів по всьому світу.

"Потреби користувачів - ось головний і незмінний орієнтир усіх інновацій Opera з моменту створення першого браузера. Opera Desktop запропонував нові можливості, щоб зробити Інтернет більш продуктивним і корисним. Перший реліз Opera містив основу для використання вкладок, що дозволяють завантажувати та переглядати одночасно кілька веб-сторінок в одному вікні браузера ", - говорять в компанії.

У 2001 р. компанія Opera запропонувала інструмент Mouse Gestures, який радикально покращив навігацію по Всесвітній мережі. Система Speed Dial, що дозволяє швидко відкривати сайти з головної панелі браузера, і механізм синхронізації Opera Link суттєво спростили роботу із закладками незалежно від того, який пристрій використовується для доступу в Мережу. Все це дало імпульс розвитку нової функціональності браузерів. У цьому році компанія Opera представила технологію Opera Turbo, яка дозволяє стискає вміст веб-сторінок і швидко завантажувати їх навіть при невисокій швидкості Інтернет-з'єднання, повідомляє Mobus.

Обговорити на форумі