друкувати


Коломийщина вшанувала 23-річницю Чорнобильської трагедії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-27 04:54:22
26 квітня минуло 23 роки з того часу, як весь світ облетіла чорна звістка про велику і непоправну трагедію, яка прийшла на нашу українську землю. 23-річниця у світовій історії – це дуже малий відрізок часу.

Проте для нас, а особливо для тих, хто постраждав внаслідок аварії – це 23 роки спогадів і жахливих снів, болю і переживань, хвороб і втрат рідних та близьких, товаришів та сусідів. На Коломийщині потерпіло 275 осіб, в тому числі ліквідаторів аварії – 161.

Вчора в м.Коломиї біля пам'ятного знака жертвам Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм пам'яті загиблих і померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Участь у поминальній панахиді взяли керівники Коломийського району й міста Коломиї, відправлено панахиду. Перед присутніми виступив заступник голови Коломийської райдержадміністрації Богдан Болюк, який сказав, що Чорнобильське горе назавжди залишиться в серцях людей, адже всі ми перед ліквідаторами залишимося в боргу. Влада приділятиме увагу не тільки в день катастрофи, а й щоденно. Саме люди, їхня доля, життя і здоров'я, соціальний, радіаційний і медичний захист були, є і ще довго будуть об'єктом особливої уваги і турботи нашої держави. Богдан Болюк побажав здоров'я, довгих років життя та сімейного достатку, повідомляє прес-служба РДА.

Передували цьому вшануванню ряд заходів. В редакції газети "Вільний голос" відбувся "круглий" стіл за участю керівництва Коломийської райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, учасників ліквідації, які постраждали внаслідок катастрофи. Працівники Коломийської центральної районної бібліотеки організували і провели годину пам'яті "Люди, мовчки станьмо на коліна". Звучали вірші та уривки про Чорнобильську трагедію, а загиблих вшанували хвилиною мовчання. В населених пунктах району пройшли години пам'яті Чорнобильської трагедії.

Обговорити на форумі