друкувати


ДПА провела у Коломиї кущовий семінар для с/г товаровиробників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-27 02:01:32
498 платників фіксованого сільськогосподарського податку, в т.ч. 337 фермерських господарств, на сьогодні перебувають на обліку в органах ДПС області. Таку статистику назвав заступник голови ДПА в області Михайло Негрич, відкриваючи семінар для платників податків на тему: "Актуальні питання оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Переваги подання звітності в електронному вигляді", що відбувся 23 квітня ц.р. на базі Коломийської об’єднаної ДПІ.

Держава нині, як і раніш, приділяє значну увагу розвиткові аграрного сектору економіки, зазначив заступник голови ДПА в області. Тож детальне ознайомлення сільськгосптоваровиробників із актуальними змінами в оподаткуванні й стало основною метою семінару. Загалом, на думку Михайла Негрича, проведення таких заходів та зустрічей сприяє веденню конструктивного діалогу між податківцями та платниками податків, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

На необхідності подальшої співпраці органів ДПС з платниками податків в умовах партнерських відносин наголосила й начальник Коломийської об’єднаної ДПІ Світлана Лубоцька. Адже саме від їх спільної роботи та зусиль залежатиме наповнення державних бюджетів, а відтак і добробут українців.

Депутат обласної ради Петро Книшук у своєму виступі, як керівник сільськогосподарського підприємства, зазначив, що взаємини платників податків та податківців Прикарпаття розвиваються в прозорій атмосфері партнерства та висловив думку, що в таких умовах будуватиметься й подальша співпраця.

Загалом, у кущовому семінарі взяли участь сільськогосподарські товаровиробники - платників податків Коломийського, Городенківського, Снятинського та Тлумацького районів. Провідні фахівці обласного апарату на зустрічі з учасниками семінару охарактеризували та надали роз’яснення щодо основних змін податкового законодавства, зокрема з питань запровадження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського і лісового господарства та рибальства, та щодо надання пільг у сплаті податків сільськогосподарським товаровиробникам.

В семінарі також взяли участь представники Івано-Франківської Торгово-промислової палати та філії журналу "Вісник податкової служби України".

Учасникам семінару було надані інформаційні матеріали та буклети з актуальних питань оподаткування. Окрім того, платники податків мали змогу висловити свою думку з приводу діяльності податкової служби під час проведення опитування щодо оцінки

Обговорити на форумі