друкувати


Жахлива трагедія на Прикарпатті: Слід маніяка - смерть собакам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-25 09:18:28
Жахлива трагедія днями трапилася в Тисмениці. На одній із вулиць містечка, неподалік від власного дому було виявлено труп місцевого жителя Василя Мартинюка. За висновками експертів, попередня причина смерті, бідолашного загризли собаки.

Однак містом поширюються чутки про понад сорок ножових поранень на тілі покійного, відрізані вуха та знятий скальп (!!!). Отож собаки аж ніяк не могли взятися за ніж. Дружина, яка першою побачила тіло чоловіка також не вірить "собачій" версії.

Проте мешканці Тисмениці кажуть, що потерпають від бродячих тварин, які поводяться доволі агресивно. Люди розповідають, що собаки нападали вже не на одну людину. А дітям місцеві мешканці навіть не дають виносити сміття, аби на тих не напали. На жаль, на цю та інші проблеми в містечку чиновники закривають очі й нічого не роблять. Зрештою фінансування катма.

Цього року, на боротьбу із тваринами з районного бюджету виділено лише три тисячі гривень. Що за ці гроші можна зробити? Якщо за відлов однієї тварини треба заплатити понад 60 гривень. Зрештою, вихід зі складної ситуації також можна би було знайти. Проте… навіщо про це думати, коли ніби то все гаразд. Ну бояться люди бродячих тварин, ну не пускають дітей увечері на вулицю, але ж нічого страшного не трапилося. Але… трапилося.

Тому в місцевій міськраді кажуть, що наступного тижня розпочнуть все таки якось давати собі раду із бродячими Сірками й Тузиками. Досвідчені собаководи Прикарпаття такою новиною неймовірно шоковані. Кажуть, що так пошматувати людину можуть тільки натреновані тварини бійцівських порід.

Міліціонери стверджують, що слідство у цій справі ще не завершено. За словами Василя Кузнєцова, начальника УМВС в області, з перших годин, коли було віднайдено нещасного, складалося враження, що він загинув насильницькою смертю. Надалі експертизи триватимуть, і тільки після цього буде поставлено всі крапки на "і". Хоча жертву нападу вже поховали.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі