друкувати


Світовий тиждень лісу закінчився сьогодні на Буковині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-24 01:18:26
Як повідомили у прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, загальносвітовий розвиток лісового господарства може прискорити вихід із глобальної економічної кризи. За їхніми підрахунками при належному підході лісове господарство світу здатне забезпечити створення 10 мільйонів нових робочих місць, скоротити масштаби бідності, поліпшити екологічну ситуацію на планеті, запобігти виснаженню лісових ресурсів та наростити виробництво деревинних матеріалів. Нині понад 400 мільйонів людей так чи інакше причетні до лісу, живуть в лісових районах і використовують лісові ресурси як засіб існування та отримання доходів.

В рамках Світового тижня лісу відбулась 19 сесія Комітету з лісового господарства ФАО. В її роботі взяли участь керівники національних лісогосподарських відомств, державні діячі, відповідальні за управління лісами, представники міжнародних та громадських організацій. Ключовими темами були - стан лісів світу, їх адаптація до майбутнього; стійке ведення лісового господарства та зміни клімату; вплив економічної нестабільності на лісовий сектор; партнерська взаємодія щодо вирішення проблем лісів, повідомляє Платинова Буковина.

Також відбувся форум з обговорення та діалогу щодо ключових проблем ведення лісового господарства. Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства разом з обласною науковою бібліотекою ім. М.Івасюка зініціювало інформаційно-пізнавальний діалог про економічне, рекреаційне значення лісів, важливість їх збереження та примноження, основні завдання лісової галузі області. В розмові взяли участь провідні фахівці управління, представники екологічних організацій області, науковці, студентська молодь.

Прикметно, що завершальним акордом Тижня став Світовий день лісівництва. Саме цього дня розпочалась в Україні традиційна акція "Майбутнє лісу в твоїх руках". Щороку під час проведення акції в області висаджується понад 2 мільйони сіянців і саджанців деревно-чагарникових порід.

Обговорити на форумі