друкувати


Лучники збираються у Хотині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-24 12:03:37
У сусідній Буковині тривають останні дні підготовки до першого Всеукраїнського турніру лучників "Срібна Стріла", що відбудеться на початку травня у заповіднику "Хотинська фортеця".

За словами Петра Брижака, начальника чернівецького обласного управління культури та туризму, колориту додасть те, що на святі всі учасники змагань будуть в історичних костюмах різних епох. Організаторами дійства виступили столичний клуб стрільби з лука "РУНО", фентезі клуб "Королівство Вельдрін" та Чернівецька Обласна Громадська Організація Суспільних Ініціатив. Основною метою заходу, що обіцяє стати яскравим і неймовірно привабливим для туристів, є популяризація стрільби з лука як спортивного виду, показ українського військового мистецтва і лицарської культури.

Під час змагань ті, хто прибуде до Хотина, матимуть можливість побачити не тільки стрільби, але й виступи учасників клубу бойового гопака, лицарські турніри, середньовічні танці, залп вогняними стрілами зі стін Хотинської фортеці у Дністер, насолодитися виступами фольклорних колективів з України та Польщі, вітатимуть знаних артистів Олега Скрипку та Віктора Павліка, побувають на вечірній дискотеці просто неба "Music Castl".

Програма фестивалю

1 травня.

10.50–11.00 Вітальне слово до учасників турніру губернатора Чернівецької обласної адміністрації Куліша Володимира Івановича.

11.00–13.10 Проведення першого туру змагань лучників "Срібна Стріла". Дистанція 15 метрів. У стрільбах беруть участь гості з Києва, та інших міст України, країн СНД.

13.10–14.10 Показові виступи гостей турніру. Рицарські змагання за участю представників ордена лицарів Камілота (Київ). Постановочні бої з холодною зброєю, середньовічні танці, виступ жонглерів

14.10–14.15 Підведення підсумків першого кола змагань.

14.15–15.15 Продовження змагань турніру лучників "Срібна Стріла". Дистанція 20 метрів. У стрільбах беруть участь гості з Києва, та інших міст України, країн СНД.

15.15–16.15 Показові виступи гостей турніру. Рицарські змагання за участю представників ордена лицарів Камілота (Київ). Постановочні бої з холодною зброєю, середньовічні танці, виступ жонглерів.

16.15–16.20 Підведення підсумків другого кола змагань.

16.40–18.40 Продовження змагань турніру лучників "Срібна Стріла". Дистанція 25 метрів. У стрільбах беруть участь гості з Києва, та інших міст України, країн СНД.

18.40–19.00 Підведення підсумків третього кола змагань. Нагородження переможців змагань турніру "Срібна Стріла".

21.00 Залп вогняними стрілами зі стін Хотинської фортеці у річку Дністер.

Також в програмі свята:

* відкриття Буковинського літнього туристичного сезону 2009 року;

* туристична виставка;

* робота ремісничих та сувенірних майстерень, виставка-продаж товарів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва;

* презентація проекту спорудження культурно-мистецького, туристично-оздоровчого комплексу "Фортеця гетьманів";

* туристичні екстремальні ігри;

* змагання вітрильників "Дністровське вітрило-2009";

* прогулянки на катерах і яхтах Дністровським водосховищем;

* екскурсії ДІАЗ "Хотинська фортеця";

* виступи фольклорно-етнографічних колективів, зірок української естради.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі