друкувати


Енергетики "засвітяться" піснею

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 12:15:35
Вже втретє енергетики готуються поділитися своїм талантом та душевною енергією із мешканцями та гостями прикарпатського краю. 3 травня відбудеться ІІІ Фестиваль аматорського мистецтва ВАТ "Прикарпаттяобленерго" "Світло писанки".

Після успішного дебюту два роки тому в обласному центрі та яскравого виступу у селищі Богородчани у минулому році фестивальне дійство у 2009 році планує переїхати до міста Тисмениці. Серед районних центрів Івано-Франківщини вибір припав саме на Тисменицю не лише через багату культуру та славну історію цього району, а й через те, що філія "Лисецький РЕМ", що забезпечує цей район електроенергією, у 2009 році святкує своє 50-річчя.

Як і минулі роки, організатори прагнуть зробити свято родинним, душевним, незабутнім. Адже участь у концерті беруть аматори – працівники компанії та їхні родини, чимало є і сімейних колективів. Якщо у 2007 році у Фестивалі взяло участь 75 енергетиків та членів їхніх сімей із 9 районів, у 2008 – більше 80 із 12 районів, то цього року на концерті виступатиме більше сотні учасників. В оргкомітет фестивалю надійшли заявки від працівників 14 районних філій та центральних підрозділів компанії. Тож лунатимуть українські народні та сучасні пісні, виконуватимуться танці, звучатимуть народні мелодії тощо. Працівники виступатимуть як самостійно, так і у складі художніх колективів. Тематика усіх виступів буде пов’язана з Великоднем, народними традиціями, духовністю та національною історією. Ідейна лінія свята також буде продиктована тим, що травень – місяць Пресвятої Богородиці, цього місяця відзначається День матері. Саме у ці дні у Тисменицькому будинку культури розгорнеться виставка "Сакральне мистецтво у вишивці".

Серед учасників ІІІ Фестивалю "Світло писанки" - уже відомі енергетичні родини – сімейний ансамбль інспектора Тлумацького РЕМ Михайла Сідорака "Вільшина", в якому виступають представники трьох поколінь: від дідуся і бабусі до онучок, та родинний колектив електромонтера оперативно-виїзної бригади Тлумацького РЕМ Василя Гардамана, який об’єднав у собі батьків, синів, доньку та невістку. Вперше на суд глядачів представить свою творчість родина економіста ВАТ Мирослави Мачошак. Порадують глядачів і юні солістки, вже відомі своїми вокальними успіхами, зокрема: Юлія Крижалка (центральний офіс ВАТ), Ірина Дитко (Надвірнянський РЕМ) Христина Олексин (Лисецький РЕМ) та Майя Комар (Івано-Франківський РЕМ), яка після першого виступу на фестивалі стала обличчям компанії. Представлені будуть на святі й інші танцювальні і вокальні колективи.

"Фестиваль "Світло писанки" щороку стає особливим святом, - переконаний голова правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Олександр Бубен. – По-перше, тому що проходить наше дійство після Великодня і має за мету віддати належну шану найсвітлішому святу Божого Воскресіння і підкреслити тісний зв'язок кожного з нас з рідним краєм, його історією, традиціями та духовними цінностями. А по-друге, через те що цей дарунок громаді є щирим, від самого серця енергетиків – людей, які не лише технічно забезпечують світлом, але й несуть іншим своє душевне світло. "Прикарпаттяобленерго" багате своїми талантами, і в цьому може переконатися кожен, хто завітає на фестивальний майдан у Тисмениці".

Ведучими свята залишаться працівниця компанії Ольга Тишко та заслужений діяч культури України Віктор Поліщук. При чому до розробки стилю ведучої цього разу долучаються майстрині Дизайн-студії вишивки та етномоди (м.Івано-Франківськ, www.vushuvka.com.ua). Гостями фестивалю стануть молоді естрадні виконавиці Тисмениччини Діана Шатарська, Світлана Данчук та Леся Королик.

Окрім того, у рамках фестивалю пройде виставка робіт працівників компанії, конкурси та розваги для дітей та благодійна акція Дитячо-юнацької Студії Енергетиків, спрямована на підтримку літнього табору "Молоде покоління" для дітей-сиріт зі шкіл-інтернатів України.

Завдяки талантам фестивальне дійство стає найяскравішим святом справжньої весни. Крім того, воно матиме своє продовження. Про фестиваль "Світло писанки" 2007 року нагадує писанка-кованка, виготовлена під час фестивалю, яка поповнила експозицію Коломийського музею "Писанка". Символічним продовженням ІІ Фестивалю, який проходив у Богородчанах, стало сприяння енергетиків у облаштуванні та відкритті тут мистецького салону під такою ж назвою, де представлені художні роботи та інформаційні матеріали про народних майстрів району.

У Тисмениці енергетики теж прагнуть не тільки залишити про себе добру згадку, а й бути корисними місту та району. На разі більше 100 учасників дитячих та юнацьких танцювальних колективів, які діють при Тисменицькому будинку культури, не мають відповідного приміщення для репетицій. Тому енергетики допоможуть облаштувати у районному будинку культури сучасний хореографічний клас, повідомляє відділ інформаційної політики ВАТ "Прикарпаттяобленерго"

Обговорити на форумі