друкувати


Американці рятують від наслідків повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 10:40:04
23 квітня у селі Завій Калуського району, біля Будинку культури відбудеться урочиста церемонія відкриття проекту "Допомога сільським родинам які постраждали від повені у Західній Україні у відновленні особистих селянських господарств".

Проект започатковано Міжнародною Благодійною Фундацією "Хайфер Проджект Інтернешенл" і впроваджується у співпраці із сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом "Стожари" за сприяння Калуської районної державної адміністрації, та Калуської районної ради. Урочисту церемонію відкриття проекту проведе президент Міжнародної Благодійної Фундації "Хайфер Проджект Інтернешенл" Віктор Терес.

Мета проекту – допомогти у відновленні індивідуальних господарств селянським родинам, які потерпіли внаслідок повені 23-27 липня 2008 року. Новацією передбачено надати допомогу селянським родинам у вигляді сортового насіння картоплі, насіння багаторічних бобових трав, мінеральних добрив та засобів захисту рослин з метою відновлення родючості затоплених та замулених сільськогосподарських угідь а також трактор з причіпним та навісним обладнанням для рекультивації підтоплених угідь та надання послуг членам кооперативу "Стожари".

Окрім цього, заплановано провести серію навчань з рослинництва, агроекології, розвитку громади, надати допомогу у налагодженні належного агрономічного догляду та залучення кваліфікованих консультантів з необхідних галузей сільського господарства. Все це в комплексі сприятиме підвищенню ефективності виробництва в господарствах учасників проекту та покращенню добробуту селянських родин.

Обговорити на форумі